Bedrijven en Bedrijfsleven

Wil je een promotiefilm laten maken?

zondag, 27-12-2020  

Heb je een eigen bedrijf en ben je op zoek naar een originele manier om meer bekendheid te genereren? Dan is een promotiefilm laten maken zeker een goede optie. Dit kun je onder andere laten doen bij Storytelling Studios. Daar zijn ze gespecialiseerd in het maken van promotiefilmpjes, en dan hebben we het over de digitale variant ervan, namelijk de animatiefilmpjes. Dit zijn geïllustreerde filmpjes met allerlei toffe effecten, waaraan je geluid of tekst kunt toevoegen. Een animatie promotiefilm laten maken is een super originele manier om een boodschap over te brengen. Het is weer eens wat anders dan een simpele foto met tekst plaatsen op je social media kanalen. Een animatiefilmpje is veel vermakelijker om naar te kijken, en dus is de kans veel groter dat mensen het filmpje ook echt aanklikken. Een goede animatie promotiefilm bevat zowel informerende als vermakelijke elementen. Je moet je publiek immers de boodschap duidelijk maken die je in gedachten hebt, maar er ook voor zorgen dat het leuk is om naar te kijken, want dan kijkt men tenminste het hele filmpje af. Wat de boodschap ook is die je wilt overbrengen, de kans is groot dat je met een animatie promotiefilm de juiste snaar raakt. En als je niet zo goed weet hoe je dat doet, of geen idee hebt op welke manier jouw boodschap het beste overkomt dan denken ze bij Storytelling Studios natuurlijk graag met je mee.

De mogelijkheden voor een animatie promotiefilm

Als je bij deze developers aanklopt voor een animatie promotiefilm dan heb je de keuze uit drie verschillende opties, namelijk:

  • Een motion graphic filmpje
  • Een whiteboard animatie filmpje
  • Een heuse cartoon

De eerste optie is het goedkoopst, daarna volgt de whiteboard animatie en uiteraard is een volledige cartoon het duurst. Deze laatste heeft super veel kleuren en details, en kost het meeste tijd om te maken. De simpele motion graphic is een zeer vereenvoudigd filmpje met enkel basisvormen, en de whiteboard animatie is een geanimeerde promotiefilm waarbij je een hand ziet die op een witte achtergrond (het whiteboard) een tekening maakt. Dit kan zowel met als zonder tekst, maar doorgaans wordt er iets ingesproken om de tekeningen te verduidelijken en kracht bij te zetten. Ook dit is allemaal mogelijk bij deze studio. Je kunt indien gewenst zelf de boodschap inspreken, maar dit kunnen zij ook voor je verzorgen. Je wilt immers dat het helder, duidelijk en passend bij het beeld is, en dat betekent vaak dat je het door een professional moet laten doen.

Filmpjes inzetten op social media

Mensen schollen doorgaans vrij snel door hun timeline op social media. Deze staat vol met foto’s en tekst, dus als je wilt opvallen is een animatie promotiefilm laten maken een goed idee. bewegend beeld trekt sowieso al sneller de aandacht dan foto’s met tekst, dus mensen klikken het sneller aan. Maar het is ook nog zo dat als je een heel vermakelijk filmpje hebt mensen sneller geneigd zijn tot het einde te kijken, in plaats van dat ze halverwege een tekst afhaken. Reden genoeg dus om te kiezen voor een animatie promotiefilm, zeker op social media. 


Comments are closed.