Cursus en Opleidingen

Waarom is excel training zo handig?

zaterdag, 12-1-2019  

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit veel gebruik heb gemaakt van excel, ondanks dat ik altijd eigen ondernemingen heb gehad. Nu zijn cijfertjes sowieso al niet zo mijn ding, maar als je me vraagt ze te verwerken in een overzicht gaat me het duizelen. Administratie is nu eenmaal niet aan mij besteed en doordat mijn boekhouder het grootste gedeelte hiervan voor zijn rekening neemt is het ook eigenlijk niet nodig om me erin te bekwamen. Tot een kennis me wees op de voordelen van excel en hoe eenvoudig het is in gebruik. Hij meende dat als ik na zoiets simpels als een excel training echt heel eenvoudig zelf mijn administratie bij kon gaan houden, en zo geld besparen omdat mijn boekhouder minder hoeft te doen. De cursus zelf is niet gratis, maar volgens hem zou ik dat er zo uit hebben. Ik moet toegeven: hij had gelijk! Niet alleen voer ik sinds ik de excel cursus heb gevolgd een groot deel van mijn cijfers zelf in, wat me geld scheelt bij de boekhouder, maar het heeft me ook veel inzicht gegeven in hoe mijn bedrijf er financieel gezien voorstaat. Waar ik normaal gesproken moest wachten tot het jaaroverzicht van mijn boekhouder, op het einde van het jaar. Excel helpt me inzichtelijk te maken welke klanten het meest opleveren, en hoeveel plus hoe regelmatig ze bestellen. Bovendien kreeg ik met behulp van excel in de gaten dat bepaalde vaste lasten in verhouding veel hoger lagen dan ik dacht. Dankzij de excel training heb ik dus zelfs de uitgaven inzichtelijk kunnen maken en waar nodig bijgesteld. En dat allemaal helemaal zelfstandig, zonder enige wiskundige kennis of weet van cijfertjes.

De excel training van Van Dijk computeropleidingen

Mijn excel training heb ik gevolgd bij Van Dijk computeropleidingen in Zwammerdam. Voor mij niet om de hoek, maar omdat elke cursus slechts één hele dag bedraagt vond ik het niet erg om op en neer te rijden. de cursussen worden gegeven aan een kleine groep van maximaal 6 deelnemers, waardoor er genoeg ruimte is voor individuele vragen. Het cursusmateriaal is altijd inbegrepen in de prijs en ideaal voor het nalezen van de stof als je een poosje later even niet meer weet hoe het ook alweer zat. Het naslagwerk dat je ontvangt beslaat ruim 400 pagina’s informatie en uitleg, een complete set oefenbestanden met opdrachten en voorbeelden en een digitale handleiding met diverse tips en handigheidjes. Alleen al voor zo’n handig pakket informatie zou je een excel training willen doen, niet? Bovendien kun je tot zes weken na de cursus gratis via de mail vragen stellen over de behandelde stof. Voor het geval het je in de praktijk toch niet helemaal duidelijk meer is. De vragen worden per mail beantwoord of, indien nodig, telefonisch met je behandeld. Alles om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk aan je excel training hebt en je na afloop volledig zelfstandig aan de slag kunt. Na afloop krijg je dan ook een certificaat als bewijs van je kennis en deelname aan de excel training op het desbetreffende niveau. 

De diverse cursusvormen

Je kunt natuurlijk in je eentje een excel training volgen, maar het is ook mogelijk om je met een groep aan te melden, bijvoorbeeld als bedrijf of mensen wat vrienden die ook geïnteresseerd zijn. De excel training die gegeven wordt door vandijkcomputeropleidingen.nl is er in verschillende vormen, namelijk:

• Klassikaal: in groepen van max. 6 personen. Individuele inschrijving.
• Incompany. Op locatie van je bedrijf, samen met collega’s.
• Individueel. Eén op één training. 

Boek snel je cursus bij Van Dijk computeropleidingen!


Comments are closed.