Mens en gezondheid

Waarom een ionisator goed voor u is

donderdag, 11-10-2018  

Luchtreinigers zijn een ondergewaardeerde toevoeging in elke ruimte waarin mensen zich begeven. Of het nu een bedrijfsruimte of een kamer in uw huis is, de lucht in uw huis draagt veel onzichtbare stoffen met zich mee. Een ionisator, die vaak in luchtreinigers is ingebouwd, is daarbij erg belangrijk. We vertellen u graag waarom.

Een luchtreiniger met ionisator

Dagelijks ademen we enorme hoeveelheden lucht in en uit. Deze lucht bevat stoffen die meer en meer schadelijk worden voor de gezondheid. In de open buitenlucht valt daar vaak niet veel aan te doen. We lopen immers nog niet, zoals in sommige Aziatische landen, met mondkapjes over straat. In huis en in openbare ruimtes kan hier echter wel een slag mee worden geslagen. Niet alleen door de lucht schoon te maken van:

  • Gewoon stof
  • Fijnstof van bijvoorbeeld voorbijgaand verkeer
  • Huisstofmijt
  • Schimmels en bacteriën
  • Haren en huidschilvers van huisdieren

Daarnaast kan lucht droog of juist vochtig zijn, maar is het ook belangrijk voor een gezonde kwaliteit van de lucht dat de zuurstofmoleculen een elektrische lading hebben. Dit is waarom een ionisator zo belangrijk is. Een ionisator geeft zuurstofmoleculen die belangrijke lading mee. Veelal is een ionisator in een luchtreiniger ingebouwd. Deze bevat een naald die een bepaalde spanning afgeeft en de zuurstofmoleculen de lading geeft. Dit zorgt ervoor dat verontreinigde luchtdeeltjes worden verbonden met deze moleculen en hierdoor dichtbij de ionisator neerdalen. Het resultaat: de viezigheid zit niet meer in de lucht en wordt mee opgezogen bij het stofzuigen of weggenomen door te dweilen en de lucht is schoon en van goede kwaliteit. Een ionisator draagt hierdoor bij aan uw vitaliteit. Daarnaast worden ziekmakende bacteriën en schimmels verwijderd uit de lucht die u inademt en helpt een ionisator bij het verminderen van klachten door allergieën voor pollen en stofmijt. Een ionisator is apart verkrijgbaar, maar we vertelden eerder al dat deze vaak zijn ingebouwd in luchtreinigers en daarmee heeft u in één keer een apparaat dat uw lucht zuivert en gezonder maakt om in te ademen.

De aanschaf van een luchtreiniger

Op luchtreiniger.nl vindt u in de webshop een uitgebreide collectie van luchtreinigers die voorzien zijn van een ionisator. Luchtreiniger.nl is de webshop van Healthy Air International in Amsterdam, expert op het gebied van gezonde lucht en dé plek waar u een reiniger, zuiveraar of bevochtiger kunt vinden. U kunt in de webshop filteren op diverse mogelijkheden, zoals de m3 inhoud van de ruimte waarvoor de luchtreiniger moet dienen, de prijs, het merk, et cetera. U vindt hier ook een filter waarmee u kunt selecteren of een luchtreiniger is uitgerust met een ionisator. Hier zijn ook aanbiedingen zichtbaar om voordelig een luchtreiniger aan te schaffen. Als voorbeeld nemen we de WINIXP150 Luchtreiniger. Deze is volledig uitgerust en is geschikt voor 34m2 met een inhoud van 85m3. Voor de beeldvorming: dit is de inhoud van een gemiddelde woonkamer. Het is dus een handzaam apparaat dat u goed in uw eigen huis kunt gebruiken. Het reinigt de lucht van alle allergenen die u maar kunt bedenken. Daarnaast zuivert het de lucht van geuren en luchtjes, zoals rooklucht en kookgeuren, maar ook muffe luchtjes bijvoorbeeld in vochtige ruimtes. In die ruimtes is schimmelvorming een risico, wat u met deze luchtreiniger dan ook meteen de kop in drukt. Het stroomverbruik is laag en de luchtreiniger maakt nagenoeg geen geluid en is daarmee fluisterstil. Dankzij het handzame formaat is de luchtreiniger eenvoudig op een plek te plaatsen waar hij niet direct in het zicht staat. Een ideaal apparaat om de luchtkwaliteit te verbeteren in elke ruimte van uw woning.


Comments are closed.