Coaching en Workshops

Waar vind ik een cursus gesprekstechnieken?

donderdag, 29-8-2019  

Voor niet iedereen is het vanzelfsprekend om gemakkelijk een gesprek te voeren. Het heeft niet zozeer met verlegenheid te maken als het jou niet lukt, maar vooral met niet goed weten hoe je een gesprek op gang brengt en inschatten wat de ander verwacht/bedoelt. In zo’n geval is een cursus gesprekstechnieken van gesprekstechnieken.com zeker aan te raden. Dit is een initiatief van Tijdwinst.com, een bedrijf dat zich richt op allerlei praktische manieren om effectiever te communiceren. De cursus gesprekstechnieken die ze ontwikkeld hebben richt zich op mensen die het moeilijk vinden om gesprekken aan te knopen of (bijvoorbeeld op hun werk) zich uit durven spreken tegenover collega’s en meerderen. Dat de cursus zo populair is toont aan hoeveel mensen hier moeite mee hebben. Het is dus zeker niks om je voor te schamen als ook jij dit moeilijk vindt. Op een constructieve manier een gesprek voeren, of dat nu met je partner, familie of collega’s is, is prima aan te leren. Het enige dat je nodig hebt is een beetje meer zelfvertrouwen, het lef om er iets aan te doen en de cursus gesprekstechnieken van gesprekstechnieken.com. Overigens zul je merken dat als je eenmaal geleerd hebt hoe je effectiever kunt communiceren, jouw zelfvertrouwen als vanzelf omhoog gaat. Je hoeft dan namelijk niet meer zo te twijfelen aan hoe je overkomt, omdat je heel goed weet hoe je jezelf presenteert, en dat geeft echt rust in het dagelijks leven. 

Communiceren kun je leren

Of je goed kunt communiceren hangt grotendeels af van of jou dit goed is aangeleerd of niet. Jouw manierWaar vind ik een cursus gesprekstechnieken? van communiceren hangt namelijk samen met jouw opvoeding en je ervaringen op school. Je hebt door alles wat je meegemaakt hebt een bepaalde communicatiestijl ontwikkelt, en tijdens de cursus gesprekstechnieken ga je deze eerst onderzoeken. Want om effectiever te communiceren moet je eerst weten hoe je normaal gesproken reageert en gesprekken analyseert. Heb je het bijvoorbeeld wel bij het rechte eind als je denkt dat je kritiek krijgt of is het misschien zo niet bedoeld? Het is heel interessant om deze gevoelens te onderzoeken, omdat ze inzicht geven in jouw natuurlijke manier van communiceren. Daarna ga je tijdens de cursus gesprekstechnieken aan de slag met nieuwe vaardigheden en oefen je deze in de praktijk.

Wat leer je tijdens de cursus gesprekstechnieken?

Als je je via de website van gesprekstechnieken.com hebt ingeschreven voor hun cursus gesprekstechnieken kun je het volgende verwachten: Een analyse van jouw natuurlijke manier van communiceren en daarna het opdoen van nieuwe vaardigheden en het oefenen hiermee. Je leert onder andere:

  • Het verschil tussen verbale en non-verbale communicatie
  • Hoe je gericht vragen kunt stellen
  • Hoe je op een natuurlijke manier de regie over een gesprek houdt
  • Hoe je voor anderen toegankelijk overkomt
  • Hoe je jouw boodschap helder en eenduidig overbrengt

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je leert tijdens de cursus gesprekstechnieken. In werkelijkheid houdt het veel meer in dat we hier op kunnen noemen en zul je je achteraf echt sterker voelen op het gebied van communicatie. Je kunt je beter staande houden in gesprekken en jouw mening op een constructieve manier naar voren brengen, zodat niemand meer over je heen loopt. En dat is heel erg prettig, of het nu thuis of op de werkvloer is, niet?


Comments are closed.