Coaching en Workshops

Waar kan je een assertiviteitscursus volgen?

donderdag, 4-7-2019  

Waar kan je een assertiviteitscursus volgen?Door mijn karakter ben ik iemand die mij snel aanpast aan anderen. Ik vind het belangrijk dat ik met iemand anders tot een overeenstemming kan komen en geef vaak andere mensen hun zin. Ik kom niet altijd goed genoeg op voor mijn mening, terwijl ik wel vaak goede ideeën heb. Tijdens een gesprek met mijn manager had ik aangegeven dat dit een van mijn verbeterpunten waren en zij had dit zelf ook al opgemerkt. ik wilde graag een assertiviteitscursus volgen en dit leek haar een goed idee. Via de website assertief was het mogelijk om een cursus van een dag te volgen en ik besloot om dit te doen. Ik kom uit een gezin van drie kinderen en ben het middelste kind. Hierdoor moest ik mij vaak aanpassen aan mijn broer en zusje. Mijn broer wilde vaak de baas zijn en mijn zusje kreeg vaak veel aandacht en haar zin. Ik heb het idee dat dit veel invloed heeft gehad op mijn karakter. Ik moest mij vaak aanpassen en onderhandelen om mijn zin te krijgen. Ik merk dit ook op mijn werk. Ik werk in een team van acht mensen en onderhandel vaak. Sommige mensen drukken hun mening door, maar ik probeer de goedkeuring te krijgen van het team. Helaas komen mijn ideeën hierdoor niet altijd naar voren, terwijl ik wel vaak goede ideeën heb. Ik vind het lastig om met mensen om te gaan die hun mening doordrukken en wilde graag leren hoe ik dit kon doen. Het leek mij verstandig om een assertiviteitscursus te volgen. Tijdens het maandelijkse gesprek met mijn manager gaf ik aan dat ik graag assertiever wilde zijn. Mijn manager vertelde mij, dat zij ook vond dat ik dit moest verbeteren en vond een assertiviteitscursus een goed idee. 

Een assertiviteitscursus via assertief.nl

Online vond ik al snel verschillende bedrijven die een assertiviteitscursus aanboden. Ik wilde graag een cursus in de buurt volgen van een, of twee dagen. Een van de websites die ik gevonden had was assertief.nl. Ik las dat dit bedrijf al drie jaar op rij is verkozen tot beste opleider, hierdoor wist ik dat dit bedrijf een goede keuze zou zijn. Ze bieden cursussen aan in het hele land en ik zag dat er binnenkort een cursus zou zijn in de buurt. De informatie over de cursus vond ik erg interessant en ik liet de website aan mijn manager zien. Ik vertelde dat ik graag deze assertiviteitscursus wilde volgen en zij vond het een goed idee.

Veel geleerd van de cursus

Begin deze maand was de assertiviteitscursus en ik vond het erg leerzaam. Het was een cursus van een dag en werd gegeven aan een kleine groep. Ik leerde veel bruikbare technieken en kreeg veel handige tips mee. Door de kleine groep kreeg iedereen veel aandacht en konden wij veel oefenen. Ik kan de technieken goed toepassen op mijn werk, maar het is ook bruikbaar tijdens mijn dagelijks leven. Voor een assertiviteitscursus kan ik de website assertief.nl aanraden.

  • Het bedrijf is driemaal op rij verkozen tot beste opleider van Nederland
  • De cursus wordt door heel Nederland gegeven
  • De groep is klein, waardoor iedereen veel aandacht krijgt
  • Je leert veel bruikbare technieken en tips
  • De technieken zijn bruikbaar voor op het werk en thuis  


Comments are closed.