Mens en gezondheid

Voedingsschemas op maat laten maken

maandag, 22-6-2015  

fitnessschemas - voedingsschemasWe willen allemaal een mooi lichaam waar ons goed in voelen. Ons lichaam is immers onze tempel, maar niet iedereen is gezegend met een spijsvertering die zo rap gaat dat alles gegeten kan worden, en om u maar gelijk even uit de droom te helpen: mensen die beweren dat ze alles kunnen eten zonder aan te komen, zijn uitzonderingen die de regel bevestigen. In de praktijk werkt het heel simpel. Ieder pondje gaat door het mondje en wanneer u meer eet dan u verbrandt, wordt u dik. Maar er zijn wel kanttekeningen te plaatsen, en om u alvast enig inzicht te geven in wat wel en wat niet goed voor u is, zullen wij een tipje van de sluiter oplichten als het gaat om gezond eten en wat u wel en niet moet doen. Voedingsschemas op maat laten maken; dat is waar u bij ons voor terecht kunt. Het is een goede keuze als u op een verantwoorde manier gewicht wilt verliezen zonder honger te lijden en te belanden in een patroon van snel aankomen en snel weer afvallen. U wilt een stabiel gewicht bereiken en dat doet u door gebruik te maken van de juiste voedingsschemas. Bij ons kunt u aankloppen als u voedingsschemas helemaal op maat wilt laten maken. Wij stellen het schema niet samen op basis van aannames en algemene kennis maar op basis van de vraag die u nodig heeft en de signalen die uw lichaam geeft. Een van de grootste fouten die mensen maken is dat ze niet goed naar hun lichaam luisteren. Dat is ongelofelijk zonde, want in principe vertelt uw lichaam alles al! Voedingsschemas laten maken is de juiste keuze voor mensen die voor eens en voor altijd op gewicht willen komen door op een bewuste manier naar hun lichaam te kijken en te luisteren naar wat dat lichaam te zeggen heeft. Lees verder als u meer wilt weten over het op maat laten maken van voedingsschemas. Om u alvast in de stemming te brengen hieronder een aantal tips voor beginners:

  • uw lichaam is een krachtig apparaat en vertelt u wanneer u vol zit
  • eet altijd tot u negentig procent vol zit en niet tot u niet meer kunt
  • zorg voor verse producten in plaats van bewerkte producten
  • vette sauzen en jus zijn niet goed voor het lichaam dus kies voor goede vetten
  • zorg voor voldoende beweging en neem de trap in plaats van de lift

Voedingsschemas; de belangrijkste punten!

Zoals we al zeiden is het opstellen van de juiste voedingsschemas een kwestie van kijken naar het individu en niet een kwestie van kijken naar de algemene waarheden die te pas en te onpas op het internet en in de bladen te lezen zijn. Er bestaan veel fabels over wat wel en niet verstandig is om te eten. Voedingsschemas op maat laten maken gaat over u en uw lichaam en wat dat lichaam gewend is en nodig heeft. Onze experts gaan aan de slag met uw voedingsschemas op basis van de informatie die u verstrekt. Natuurlijk zijn er wel een aantal basisvoorwaarden waar u zich aan dient te houden. In het rijtje met tips hebben wij een aantal van die waarden al opgenomen. Er zijn namelijk wel degelijk dingen die u beter niet kunt eten en die u beter kunt laten staan. Maar wat ontzettend belangrijk is om te vermelden – een feit dat voor iedereen geldt – is dat mensen geen wezens zijn die zich graag aan regels houden en hoe strenger u dan ook voor zichzelf bent, hoe harder u op een bepaald moment zult falen en zult toegeven aan alles wat u zichzelf heeft ontzegd. Daarom is een gouden regel bij het opstellen van voedingsschemas dat u iedere week één dag alles mag eten wat u wilt. Door deze ‘toestemming’ die u zichzelf geeft, haalt u de druk van de ketel en is er altijd een moment om u even ‘te laten gaan’. Maar dit moment hoeft niet extreem te zijn en kan zelf minder dwingend aanvoelen als u het er gewoon laat zijn. Niemand is ooit honderd kilo aangekomen in een dag en voedingsschemas zullen er ook niet voor zorgen dat u honderd kilo in een dag kwijt zult raken; het enige wat voedingsschemas kunnen doen voor u is het aanpassen van slechte gewoonten en u op weg helpen naar een gezond en energiek lichaam.

Gewoonten aanpassen

We worden allemaal grootgebracht met bepaalde gewoonten. Eten is een onderdeel van opgroeien en daar komt geen einde aan, want voeding hebben we nodig om als mensen te functioneren. Eten, voeding en dineren zijn in vele culturen gekoppeld aan geloof en belangrijke tradities. Dat zorgt ervoor dat mensen eten ook koppelen aan andere dingen naast het voeden van het lichaam, en dat zijn vaak positieve zaken zoals feest, verjaardagen en andere partijen en gelegenheden waarbij er iets gevierd moet worden. ‘Emotioneel eten’ is dan ook een begrip dat veel mensen wel kennen. We eten niet zozeer omdat we honger hebben. We eten omdat we er zin in hebben en een bepaald gevoel op te wekken dat in feiten helemaal niets te maken heeft met het voeden van ons lichaam, maar veel meer met het voeden van de geest en het scheppen van een situatie van geborgenheid. Deze vorm van voeding tot ons nemen is niet echt gezond en moet niet uit hand lopen want anders dreigen we dik te worden. Voor mensen die vaak en veel eten omdat ze er zin in hebben en niet omdat ze honger hebben is het zaak om te ontdekken wanneer en waarom ze eten. Voedingsschemas kunnen ervoor zorgen dat mensen hun natuurlijk honger- en verzadiginggevoel weer leren kennen en dat kan er voor zorgen dat mensen snel weer een gezond eetpatroon ontwikkelen en een gezond lichaam.


Comments are closed.