Bedrijven en Bedrijfsleven

Sporttas met naam voor alle jeugdleden

donderdag, 13-12-2018  

Als sportvereniging proberen we onze leden altijd zoveel mogelijk te motiveren. Enerzijds omdat we het belangrijk vinden dat alle jeugdleden zich kunnen ontwikkelen op de manier die bij hun past, anderzijds omdat we zoveel mogelijk uitval van leden willen voorkomen. We vinden het belangrijk dat de jeugd plezier heeft bij het sporten en dat ze verder willen groeien binnen de sporten die zij doen. Om dit beter voor elkaar te krijgen, hebben we besloten om meer sponsoren aan te trekken. We hadden nog ruimte om nieuwe reclameborden langs de lijn te plaatsen en dat betekent dat het voor de sponsoren ook aantrekkelijk zou worden. We hebben daar een leuk bedrag mee binnengehaald. Een avond met spellen voor de ouders met de kas als doel leverde nog eens een paar duizend euro op, waardoor we eindelijk de stappen konden zetten die we al te lang uitgesteld hadden. We hebben van het extra geld direct extra trainers aangesteld die persoonlijke begeleiding kunnen bieden aan de sterren die duidelijk meer kunnen op het veld. Daarnaast hebben we voor alle jeugdleden een sporttas met naam aangeschaft. Gewoon omdat het kan én omdat het een motiverende factor is om een sporttas met naam te hebben.

Waarom een sporttas met naam?

We hebben gekozen voor een sporttas met naam omdat het voor de jeugdleden leuk is om hun eigen naam te zien staan op hun eigen sporttas. Daarnaast hebben we sterk het idee dat de leden zo meer het gevoel krijgen dat de club er voor hen is. Overigens is het ook een kwestie van gemak. Dankzij de sporttas met naam weten we direct wanneer iemand zijn tas vergeten is en met wie we contact moeten hebben om de sporttas met naam weer bij de juiste eigenaar te krijgen. Ook staat het natuurlijk een stuk professioneler wanneer alle leden een sporttas met naam hebben. Het zorgt ervoor dat we de uitstraling hebben van een echte club. Uiteraard zijn we dat ook, maar dat betekent niet automatisch dat we dit ook uitstralen. Na de sporttas met naam is het tijd om te kijken naar de volgende mogelijkheden om te investeren:

  • Meer materiaal voor trainingen;
  • Verbetering van faciliteiten.

Het vinden van een sporttas met naam was overigens erg makkelijk. We zijn namelijk direct geslaagd na een gesprek met Steetsports (https://steetsports.nl/sporttas-met-naam/). Zij konden de kwaliteit bieden tegen de prijs die wij konden betalen en dat is altijd een goed uitgangspunt.

En de sponsoren?

Onze sponsoren zijn lokale bedrijven die interesse hebben in het adverteren, maar vaak gaat het verder. De bedrijven die sponsoren zijn bedrijven waarbinnen vaak mensen aan het werk zijn die een kind op onze vereniging hebben. Dat zijn de beste relaties, omdat er een direct band is met de sportclub zelf. Voor onze sponsoren hebben we de mogelijkheden overigens ook wat groter gemaakt. Dat moest ook wel nu er steeds meer grote bedragen gestort werden. Sponsoren zien nu niet alleen hun naam op de reclameborden naast het veld staan, zij zijn ook linkjes naar hun website vanaf onze website en we plaatsen de namen van de grootste sponsoren in ons clubblad, dat door alle leden en hun ouders gelezen wordt. Op die manier hopen we niet alleen meer geld in de toekomst binnen te kunnen halen, we hopen vooral dat we op deze manier loyale sponsoren binnen hebben weten te halen die ons ook daadwerkelijk verder kunnen helpen bij het bereiken van de doelstellingen die we als vereniging gesteld hebben. Want zo kom je uiteindelijk echt verder, samen met je leden.


Comments are closed.