Bedrijven en Bedrijfsleven

Snel je BMI berekenen via berekenen.nl

zondag, 11-4-2021  

Als je nieuwsgierig bent naar je BMI of als je je voor een geneesmiddelenonderzoek wilt aanmelden en je BMI moet weten, dan kun je terecht op berekenen.nl. Hier kun je in een tijdsbestek van ongeveer 10 tot 20 seconden je BMI berekenen. Je hoeft alleen maar even je gewicht, lengte, leeftijd en geslacht in te vullen en daarna verschijnt op de site meteen jouw BMI. Je ziet dan ook in hoeverre je BMI gezond is. Je kunt namelijk in 5 verschillende categorieën terecht komen. Als je je BMI gaat berekenen, dan komt daar een bepaald cijfer uit naar voren. Op basis van dat cijfer weet je in welke categorie jouw BMI thuishoort. Het gaat om de volgende 5 categorieën: 

  • Ondergewicht
  • Gezond (normaal) gewicht
  • Overgewicht
  • Obesitas
  • Morbide Obesitas

Als je in de categorie van Morbide obesitas terecht komt na het BMI berekenen, dan zal dat waarschijnlijk niet een al te grote schok zijn. Het is immers onwaarschijnlijk dat je voor het berekenen dacht een prima gewicht te hebben, want met morbide obesitas ben je uiteraard veel te zwaar. Het is anders bij de twee categorieën die direct aan het normale gewicht grenzen. Je kunt voor zover je weet denken een redelijk gewicht te hebben. Maar na het BMI berekenen kan het zo zijn dat je eigenlijk net iets te zwaar of te licht bent. Het is hierbij van belang om zulke uitslagen met een korrel zout te nemen. Een BMI is alles behalve een precies meetinstrument. Je meet immers alleen de verhouding tussen lengte en gewicht. Dit is echter gebaseerd op gemiddelde waarden. Het enige dat je in de schaal werpt om je BMI te berekenen is een x aantal kilo’s en een x aantal centimeters. Dat betekent dat vele andere variabelen niet worden meegenomen. Als vrouw kun je bijvoorbeeld flinke borsten hebben en die verhogen het x aantal kilo’s waardoor je zomaar in de overgewicht categorie terecht kunt komen. Bodybuilders hebben vaak flink wat spieren en ook deze verhogen het aantal kilo’s. Verder zegt een BMI niks over je levensstijl, je eet- en drinkpatroon, hoeveel je sport, et cetera. Dus je kunt eigenlijk vrij weinig zeggen over je gezondheid wanneer je je BMI gaat berekenen. Maar als je een gemiddeld postuur hebt, dan kun je dus wel gemakkelijk inschatten of je gewicht goed bij je lengte past. Kijk daarom gerust eens op de site van berekenen.nl om je BMI te berekenen, maar houd altijd rekening met het feit dat het niet een al te precies instrument is. 

Snel en gemakkelijk online je BMI berekenen

Als je je BMI wilt berekenen, dan kun je dat zoals gezegd gemakkelijk regelen via de website van berekenen.nl. Alles is dan ook online te regelen. Je moet alleen de juiste gegevens bij de hand hebben. Je lengte is vaak niet heel erg aan verandering onderhevig, maar je gewicht uiteraard wel. Daarom is het voor de meest accurate uitslag verstandig om vlak voor het berekenen op de weegschaal te gaan staan.

Bereken nog heel veel meer via berekenen.nl

Naast het berekenen van een BMI, kun je ook nog vele andere zaken berekenen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • De huurtoeslag
  • Wegenbelasting
  • Hypotheek


Comments are closed.