Mens en gezondheid

Rouwadvertenties plaatsen

woensdag, 6-5-2015  

Welkom bij de Uitvaart Informatie Hulplijn, de plek waar u terecht kunt met al uw vragen over uitvaart, begrafenis en afscheid. Wanneer iemand komt te overlijden, kiezen veel mensen ervoor om rouwadvertenties in de krant te plaatsen. Op de rouwadvertenties wordt stilgestaan bij de overledene door een mooie tekst of gedicht. Vaak worden de namen van de nabestaanden er bij gezet en de datum van het overlijden. Rouwadvertenties worden over het algemeen in de plaatselijke krant geplaatst. Maar ook in de nationale kranten is er ruimte voor rouwadvertenties. Stilstaan bij de overledenen en aan mensen kenbaar maken dat deze persoon is overleden is het doel van dergelijke advertenties. De Uitvaart Informatie Hulplijn is de plek waar u alles kunt vinden over uitvaart en alles wat daar bij komt kijken. Wat ons opvalt, is dat veel mensen niet stilstaan bij het overlijden totdat het moment daar is. Vaak gaan mensen pas over hun eigen afscheid nadenken wanneer de dood in zicht is door ziekte die onverbiddelijk is. Echter, voor de nabestaanden kan het veel zorgen schelen als er voor het overlijden al eens worden stilgestaan bij het overlijden en hoe het afscheid er bijvoorbeeld uit moet komen te zien. Dat is dan ook de reden dat wij deze hulplijn hebben opgericht. Wanneer iemand sterft, moet er veel geregeld worden. Dat beperkt zich niet tot het plaatsen van rouwadvertenties, maar dat heeft ook allerlei fiscale en juridische gevolgen. Het eerste waar mensen echter mee te maken krijgen is het regelen van de uitvaart. Er komen veel vragen op hen af. Wat voor muziek moet er gedraaid worden in de kerk? Wat voor soort kist moeten we kiezen? Wil iemand begraven of gecremeerd worden? Moeten er rouwadvertenties geplaatst worden en wat moet er in die rouwadvertenties komen te staan? Het zijn allemaal vragen waar mensen maar moeilijk mee uit de voeten kunnen op het moment dat de overledene zijn wensen niet kenbaar heeft gemaakt en dat is vervelend. Een aantal veel gestelde vragen hebben wij voor u op een rijtje gezet:

  • wilde de overledenen begraven of gecremeerd worden
  • waar dient de plechtigheid plaats te vinden
  • wat voor muziek moet er gespeeld worden in de kerk
  • hoe moet de dienst er uit komen te zien
  • wie moeten er allemaal worden uitgenodigd

Rouwadvertenties en andere zaken regelen

Een geliefde is komen te overlijden. Dat is overweldigend, zelfs als u het al lange tijd aan zag komen. Er komt nu van alles op u af. Rouwadvertenties worden vaak direct geregeld. Deze worden vaak al de volgende dag geplaatst. U moet nu nadenken over een tekst die er in de rouwadvertenties moeten komen. Het zijn allemaal hele emotionele keuzes en voor de nabestaanden is het een zware tijd. Sommige mensen hebben hun begrafenis van te voren tot in de puntjes geregeld. Dat zorgt ervoor dat de nabestaanden minder hoeven te regelen. Vaak is dat erg prettig, want op die manier kunnen de nabestaanden meer in het moment zijn. Druk bezig zijn met allerlei administratieve zaken is voor sommige mensen ook prettig. Ze kunnen zich dan namelijk ergens op richten, zoals het plaatsen van de rouwadvertenties. Wanneer iemand komt te overlijden moeten er echter niet alleen rouwadvertenties worden geplaatst en een dienst is ook niet het enige wat geregeld moet worden, in tegendeel. Wanneer iemand komt te overlijden heeft dat verstrekkende gevolgen op juridisch, administratief en fiscaal vlak. Deze zaken zullen wij in het kort met u doornemen, want het zijn naast de eerste zaken die geregeld moeten worden zoals het plaatsen van rouwadvertenties en het regelen van de dienst, hele belangrijke zaken die moeten worden geregeld met de grootste zorg.

Juridisch, fiscaal en administratief

Zoals gezegd moeten er diverse dingen worden geregeld wanneer iemand komt te overlijden. Van het plaatsen van rouwadvertenties tot het regelen van de uitvaart. Een van de belangrijkste zaken die moet worden geregeld is het zorgen voor de verdeling van de erfenis. Wat gebeurt er met de spullen die de overledene nalaat? Wie heeft recht op wat? Maar soms kan het ook voorkomen dat iemand die overlijdt geen bezittingen, maar schulden achterlaat. Deze worden dan overgedragen en wanneer iemand ten tijden van het overlijden tot in zijn nek toe in de schulden zat, dan is het niet de juiste keuze om deze erfenis op u te nemen. U heeft dan de mogelijkheid om de erfenis af te wijzen. Wij raden mensen die te maken hebben met dergelijke zaken altijd aan om met een jurist naar de zaak te kijken. Het is nu belangrijk dat de juiste keuzes worden gemaakt en dat kan alleen maar als u weet wat u doet. Een jurist weet wat de gevolgen voor u allemaal kunnen zijn en kan samen met u kijken naar de te nemen stappen. Wanneer mensen kinderen hebben, dan moet er uiteraard over worden nagedacht wat er met de kinderen gebeurt. Zeker wanneer mensen minderjarige kinderen hebben, zal iemand anders de zorg voor de kinderen op zich moeten nemen. Dat zijn belangrijke zaken die moeten worden geregeld. Mocht u meer willen weten over de gevolgen, dan kunt u contact opnemen met onze hulplijn en dan kunnen wij u alles vertellen over de gevolgen na het overlijden en de stappen die moeten worden ondernomen. Bekijk ook de veel gestelde vragen online en leer meer over de mogelijkheden en gevolgen. Regel het snel en regel het goed. Dat is voor iedereen prettig.


Comments are closed.