Mens en gezondheid

Onderzoek door Privatescan

vrijdag, 24-7-2015  

Er zijn veel zaken die we regelmatig na laten kijken om er zeker van te zijn dat ze nog goed zijn. Zo laten we onze auto keuren bij de garage en ons gebit nakijken door de tandarts, ook als we niet het idee hebben dat er iets mee aan de hand is. Met ons lichaam doen we dat echter niet en dat is zonde, vindt ook Privatescan. Want onze gezondheid is immers het kostbaarste bezit dat we hebben en het is toch vreemd dat we daar niet net zoveel aandacht aan besteden als bijvoorbeeld onze auto. Bij Privatescan kunt u een complete bodyscan uit laten voeren. Hiermee kan er gekeken worden of u echt net zo gezond bent als dat u al dacht of dat er zich al een ziekte aan het ontwikkelen is, zonder dat u dit door hebt. Het is verstandig om af en toe een complete lichamelijke controle te laten doen door bijvoorbeeld Privatescan, zodat u weet dat alles nog goed is. En mocht niet alles goed zijn, dan kan er dan zo snel mogelijk met behandelingen worden begonnen. Zo voorkomt u dat een ziekte pas ontdekt wordt als het al te laat is en behandeling niet meer mogelijk is. Of dat de ziekte al in een stadium is waarbij alleen nog maar zware en intensieve behandelingen mogelijk zijn. Hoe eerder een aandoening gevonden wordt, hoe beter het is. Het motto van Privatescan is ook niet voor niets ‘Gezond vooruit kijken!’. Door bij hen preventief onderzoek te laten doen, kunt u met een gerust hart vooruit kijken naar de toekomst. Met behulp van Privatescan hoeft u niet te hopen dat u helemaal gezond bent, maar kunt u dit gewoon zeker weten.

Verschillende onderzoeksmogelijkheden bij Privatescan

Bij Privatescan bieden ze u verschillende lichamelijke onderzoeken aan. De meest omvattende daarvan is natuurlijk de complete bodyscan, waarbij uw hele lichaam nagekeken wordt. Sommige mensen vinden dit echter niet nodig en laten liever een gedeeltelijk onderzoek uitvoeren. Aan wat voor soort onderzoeken moet u dan denken? U kunt dan denken aan:

  • CT scan, MRI scan of PET-CT scan
  • bloedonderzoek
  • hart- en longonderzoek
  • borstonderzoek
  • maag- of darmonderzoek

Dit zijn een aantal voorbeelden van de verschillende losse onderzoeken die u bij Privatescan uit zou kunnen laten voeren. Waarom zou u nu voor een van deze opties kiezen als u ook een complete scan kunt laten doen? Veel mensen kiezen voor een specifiek onderzoek vanwege hun familiegeschiedenis. Zo komt in bepaalde families bijvoorbeeld vaak borstkanker voor. Het kan dan zijn dat u graag zeker wilt weten dat u dit niet hebt. Bij Privatescan kunt u dan een speciaal borstonderzoek laten doen. Natuurlijk wordt dit ook door het Nederlandse bevolkingsonderzoek uitgevoerd, maar dat is beperkt tot bepaalde leeftijdsgroepen. Bij Privatescan kunt u altijd een borstonderzoek laten uitvoeren, ook als uw huisarts dit niet nodig vindt. En zo zijn er natuurlijk nog meer ziektes die in bepaalde families vaker voorkomen dan in anders. Door gerichte onderzoeken te laten doen, kunt u met zekerheid te weten komen of u al een risico loopt of nog niet. Een andere reden voor een gericht onderzoek, is vanwege bepaalde klachten die u hebt. Bent u bijvoorbeeld kortademig? Dan is het niet verkeerd om eens een longonderzoek uit te laten voeren. Of hebt u last van een onregelmatige stoelgang? Ga dan eens naar Privatescan voor een darmonderzoek. Door deze onderzoeken komt u er snel achter of er daadwerkelijk iets aan de hand is, in de vorm van een ziekte, of dat er andere oorzaken voor deze klachten zijn.

Ruime ervaring

Waarom zou u nu naar Privatescan gaan om deze onderzoeken uit te laten voeren en waarom zou u dit niet in een ziekenhuis laten doen? De klinieken zijn immers in Duitsland gelegen, tenzij u aan de grens woont moet u er dus best een stukje voor rijden. Er zijn verschillende redenen om voor Privatescan te kiezen. De eerste is dat het in Nederland niet toegestaan is om een complete bodyscan uit te laten voeren, maar in Duitsland wel. Doordat hun klinieken vlak bij de Nederlandse grens liggen, zijn zij dus vanuit Nederland de beste optie voor een dergelijk onderzoek. Wilt u een specifiek onderzoek uit laten voeren, dan kunt u dat natuurlijk ook in een Nederlands ziekenhuis laten doen. Nadeel is echter dat u hiervoor wel een verwijsbrief van de huisarts nodig hebt, terwijl dat bij Privatescan niet het geval is. Bovendien zijn in ons land de wachttijden voor verschillende onderzoeken erg lang, terwijl ze bij deze kliniek geen wachtlijst hebben. U kunt er dus snel terecht en dat is natuurlijk wel zo prettig. Wat ook erg prettig is, is dat u altijd nog dezelfde dag de uitslag krijgt. U hoeft dus niet dagenlang te wachten op de resultaten. Maar het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat er bij Privatescan artsen werken die al vele jaren ervaring hebben op het gebied van medische screening. Zij kunnen u dan ook goed begeleiden tijdens het hele proces en u kunt er zeker van zijn dat u zowel tijdens het onderzoek, als tijdens de voor- en nabespreking op een goede manier door de arts geïnformeerd wordt. Wilt u dus een bodyscan uit laten voeren of wilt u een gericht onderzoek laten doen? Dan is Privatescan dus the place to be!


Comments are closed.