Coaching en Workshops

Natuurvoedingsdeskundige

donderdag, 9-8-2018  

Geloof jij ook in de kracht van een gezonde voeding? Dan moet je eens contact opnemen met een natuurvoedingsdeskundige. We zijn in onze huidige tijd bijna vergeten hoe belangrijk goed, natuurlijk voedsel voor ons is en hoeveel de natuur voor ons kan betekenen. Heel veel aandoeningen waar mensen aan lijden, kunnen echter met behulp van een ander eetpatroon verholpen of in ieder geval verlicht worden. In plaats van dat wij ons voedingspatroon aanpassen, lijken we het eigenlijk gemakkelijker te vinden om maar wat extra medicijnen in te nemen. Natuurlijk is medicatie bij diverse ziektes onontbeerlijk, maar je zult er versteld van staan hoeveel een natuurvoedingsdeskundige voor jou ook kan betekenen in deze. Het aanpassen van wat je eet, van bewerkt naar onbewerkt en zo puur mogelijk, kan echt heel veel doen voor je lijf. Hierover wordt ook steeds meer bekend in de wereld van de reguliere geneeskunde en mensen wordt dan ook steeds vaker aangeraden om niet alleen maar medicatie te nemen, maar ook de leefstijl te veranderen. Op bijvoorbeeld diabetes heeft dit vaak een positief effect, maar ook eczeem en andere allergieën kunnen hier helemaal of gedeeltelijk mee verholpen worden. Het is daarom altijd raadzaam om een natuurvoedingsdeskundige te raadplegen als jij bepaalde zaken wilt verbeteren.

Gezonder lijf met hulp van natuurvoedingsdeskundige

Wat streeft een natuurvoedingsdeskundige nu na? Het streven is om met voedsel dat zoveel mogelijk puur natuur is jouw lijf zo gezond mogelijk te krijgen. Dit is dus een andere insteek dan bij andere voedingsdeskundigen, bij diëtisten, waar het doel altijd is om af te vallen en een gezond gewicht te bereiken. Dat zal je met een eetpatroon van een natuurvoedingsdeskundige ook wel lukken, maar het is niet de primaire doelstelling. Gewichtsverlies is hierbij een prettige bijkomstigheid. De primaire doelstelling is een menu voor jou samenstellen dat jouw lichaam goede energie geeft en kracht geeft om het zelfherstellend vermogen zo goed mogelijk aan te spreken. Onze lichamen kunnen namelijk heel veel zaken prima zelf oplossen, mits ze goed in balans zijn en hiervoor de juiste voedingsmiddelen binnen krijgen. Als je een tijdje eet op basis van de adviezen van een natuurvoedingsdeskundige, dan zul je merken dat jij je beter gaat voelen, dat jij je gezonder gaat voelen. Je reguliere arts zal waarschijnlijk ook een verandering zien en misschien kun je hierdoor zelfs wel wat minderen in medicijngebruik, dat zou natuurlijk helemaal prettig zijn!

Specialist in Dordrecht

Wil jij ook gebruik maken van de kennis van een natuurvoedingsdeskundige en woon jij in of nabij Dordrecht? Dan is Kans Voedingsadvies het juiste adres voor jou. Deskundige Ans heeft veel kennis van voeding en van de werking hiervan op het lichaam. Zij kan alle mensen, van jong tot oud en van ziek tot gezond, een goed advies geven over het verbeteren van het voedingspatroon. Hoe gaat dit in zijn werk? Je kunt het volgende verwachten als je contact met haar opneemt:

  • een intakegesprek om te bepalen wat jij wilt bereiken
  • het invullen van een vragenlijst
  • vijf dagen een voedingsdagboek bijhouden
  • een gesprek over de mogelijkheden en de manier van aanpak
  • voortgangsgesprekken over het behandelplan
  • afsluiting door middel van evaluatie en resultaat

Door vooraf een gesprek te houden, een vragenlijst in te vullen en een voedingsdagboek bij te houden, kan de natuurvoedingsdeskundige zien wat je nu doet en hoe dit verbeterd zou moeten worden. Op basis hiervan kan het behandelplan opgesteld worden, waar jij vervolgens mee aan de slag zult gaan. Je zult merken dat voeding echt een groot effect heeft op jouw lijf! Wil jij ook de kracht van de juiste voeding ervaren? Schakel dan de hulp in van natuurvoedingsdeskundige Ans van Kans Voedingsadvies!


Comments are closed.