Bedrijven en Bedrijfsleven

Meer gemak dankzij onze mobiele windschermen

zaterdag, 15-12-2018  

Buiten het dorp wonen heeft zo zijn voordelen en nadelen. We hebben veel meer ruimte dan de gemiddelde persoon, we hebben meer ruimte rond het huis en we kunnen heerlijk buiten zitten met alle mogelijke privacy. Maar aangezien er weinig andere huizen of bebouwing rond onze woning staat, betekent dit ook dat we veel wind hebben. Ook op het terras en dat is niet handig, zeker niet met de draaiende winden hier op het platteland. Nu zou je kunnen denken dat we schuttingen of windschermen zouden kunnen plaatsen. Maar dan zou de volledige veranda omheind zijn en dát is precies wat we niet willen. We willen de open ruimte houden, overal heen kunnen kijken en genieten van de vrijheid die onze woning ons brengt. Maar die wind, dat was het toch ook niet hoor. Gelukkig zit mijn vrouw veel op het internet en op een website over het buitenleven kwam zij mobiele windschermen tegen. Ze wilde ze direct bestellen, maar daar heb ik een stokje voor gestoken. Die mobiele windschermen, dat kon toch nooit werken, dacht ik aanvankelijk. Maar mijn vrouw liet het idee ditmaal niet los en verwees me naar de website van Premonta (premonta.nl). En ze vertelde me dat ik echt contact op moest nemen en dat het geen vraag was.

Op weg naar de mobiele windschermen

Ik besloot contact op te nemen en werd direct hartelijk te woord gestaan. Er werd begrepen dat wij kwaliteit wilden omdat we hier harde winden hebben en dat het belangrijk was dat alles gewoon goed werkte. Er was direct een passende oplossing. Premonta had de mobiele windschermen die ons leven zouden veranderen, zo werd gezegd. Wel, dat wilde ik eigenlijk wel proberen en binnen een week hadden we twee lange mobiele windschermen die we direct konden gebruiken. Ontzettend ideaal, ik heb er geen woorden voor over hoe fijn de mobiele windschermen zijn:

  • Gemakkelijk te verplaatsen;
  • Licht van gewicht, maar degelijke kwaliteit;
  • Doorzichtig dus geen omheining maar echte mobiele windschermen.

Dankzij de mobiele windschermen is het voor ons een stuk prettiger geworden om buiten te zitten en hebben we geen last meer van de wind. Dat betekent dat we ook buiten kunnen eten zonder dat alles van tafel waait en gerust een krant of tijdschrift mee kunnen nemen. Iets wat we nooit konden omdat het binnen een minuut aan de andere kant van het land lag. Achteraf gezien had ik eerder naar mijn vrouw moeten luisteren, maar daar heb ik wel vaker last van.

Echt genieten van het leven op elke mogelijke manier

We kunnen nu makkelijker buiten zitten en hebben besloten om een volledige overkapping te laten bouwen. Dat is hier erg makkelijk, want de gemeente interesseert het werkelijk niets wat er in het buitengebied gebeurt. Verder hebben we geen schuttingen nodig, we laten hoogstens een haag aanleggen aan de kant van de straat. Die ligt vijfhonderd meter van het huis af, maar wanneer de wind verkeerd staat, dan kunnen we de auto’s horen. Dat is helemaal geen probleem, maar wil je echt vrijaf wonen en geen last hebben van andere mensen of auto’s, dan is het wel net zo handig om daar ook echt werk van te maken zodat je helemaal rustig kunt wonen. Mijn vrouw en ik zijn erg tevreden over de mogelijkheden die we gekregen hebben dankzij de mobiele windschermen en kunnen het van harte aanraden aan iedereen die zich in een soortgelijke situatie bevindt. Al met al is het kiezen voor gemak en luxe namelijk nooit verkeerd wanneer je echt wilt genieten van het leven.


Comments are closed.