Woning en Tuin

Kunstgras voor diverse doeleinden

dinsdag, 12-5-2015  

U heeft vast wel eens van kunstgras gehoord, erop gelopen misschien zelfs. Veel mensen denken bij kunstgras aan hockeyvelden, voetbalvelden en tennisvelden. Hoewel kunstgras daar nog steeds een zeer goede toepassing voor is, zijn de technologieën inmiddels zo ver dat er steeds meer mogelijkheden zijn. Vario Masters in Green is een bedrijf dat gespecialiseerd is in kunstgras. Het bedrijf heeft passie voor het mooier maken van de wereld door middel van kunstgras. Het bedrijf heeft een showtuin waar u uitgebreid kunt kijken naar alle soorten gras die ze in de aanbieding hebben. Zo kunt u in het echt aanschouwen hoe echt het gras eruit ziet. Het gras dat het bedrijf maakt heet: Royal Grass. Bijna alle soorten hebben 10 jaar garantie op verkleuring. Dit betekent dus dat u er vanuit mag gaan dat dit niet zal gebeuren. Het verschilt onder andere in kleur, hierbij moet u denken van fris groen tot donker olijfgroen. Ook verschilt het in textuur, wat inhoudt dat het zacht kan zijn, maar ook stevig, wat weer meer geschikt is voor bijvoorbeeld het sporten. Het hangt er dus vanaf wat u met het gras wilt gaan doen, en wat er bij uw omgeving past. In de tuin zult u misschien kiezen voor een zachter gras dan op het dak. Het bedrijf is zeer gespecialiseerd, zo zijn ze onder andere gevraagd om grote stukken gras aan te brengen in Madurodam. Een dergelijke grote klant geeft aan dat ze de specialist zijn op dit gebied en dat ze de moeilijkste plekken aankunnen. Overigens zijn op de website ook nog veel meer referenties te vinden.

Toepassingen kunstgras

Zoals eerder genoemd zijn de toepassingen van kunstgras veel groter dan u misschien had vermoed. Hieronder zetten we uiteen welke toepassingen er voor u als consument allemaal te bedenken zijn.

  • Tuin: stelt u zich eens voor dat u een heerlijk grasveld in de tuin heeft dat u zelf niet hoeft te maaien. Dat klinkt als een droom toch? Niet met het top kunstgras van Vario. Dit kunstgras doet zo echt aan dat u zich op een weelderig grasveld waant zoals bijvoorbeeld in Versailles. Alleen dan natuurlijk zonder al het onderhoudt wat daar bij komt kijken. Het gras is net zo zacht en groen als een echt grasveld. Daarnaast heeft het als voordeel dat het altijd groen blijft. Het gras bedoeld voor tuinen is er in verschillende kleuren, zodat u zelf een kleur kunt uitkiezen die zo echt mogelijk lijkt in uw omgeving.
  • Speelvelden: veel speelvelden in bijvoorbeeld wijken of op scholen zijn heel onderhoudsintensief. Door het gras van het speelveld te vervangen door kunstgras, wordt het speelveld opeens veel minder onderhoudsintensief. Daarnaast speelt er nog een belangrijke factor mee. Dit gras kan veel veiligheid bieden voor spelende kinderen. Dit komt door de geschiktheid om het op valondergronden aan te brengen. Daarnaast is het ook nog zo dat op deze manier de speeltuin het hele jaar te gebruiken is, ongeacht de weersomstandigheden.
  • Sport: de toepassing voor sport is natuurlijk al wat meer bekend, maar wist u dat kunstgras bij meer dan alleen voetbal gebruikt kan worden? Denkt u bijvoorbeeld ook aan multifunctionele sportvelden die bij scholen worden geïnstalleerd of aan kleine sportvelden in buurten. Wederom leidt dit tot een onderhoudsarme speelomgeving wat fijn is voor de sporters, maar ook voor de mensen die het moeten onderhouden.
  • Landscaping: met landscaping wordt bedoeld het mooier maken van het landschap. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken het bekleden van daken. Heeft u bijvoorbeeld een bovenwoning en kijkt u uit op een dak? Met een kunstgras installatie op het dak wordt uw uitzicht op slag een stuk groener zonder dat het onderhoud veel intensiever wordt. Ook kan het gras liggen op plekken waar echt gras niet kan groeien. Zoals op plekken waar weinig zon komt.

Dit zijn goede voorbeelden van de plekken waar kunstgras een voordeel heeft boven echt gras. De technologieën zijn daarnaast inmiddels zo goed dat u het kunstgras bijna niet van echt kunt onderscheiden, wat leidt tot een echt goede natuurbeleving.

Interesse in een groene tuin?

Bent u geïnteresseerd geraakt in het nieuwe tuinieren? Lijkt het u ook wat om het kunstgras in uw tuin te installeren en nooit meer te hoeven grasmaaien? Op de website van Vario kunt u veel meer informatie vinden. Allereerst zullen ze u voorzien van een advies op basis van uw wensen. U kunt alvast kijken naar de voorbeelden of gewoon vrijblijvend contact opnemen. Vervolgens stellen ze voor u een offerte op. Zo krijgt u een goed beeld van wat de installatie zal gaan kosten. Ook geven ze alvast een werkwijze weer en de planning van deze werkwijze. Zo weet u dus volledig waar u aan toe bent. Voordat het kunstgras gelegd kan worden moet de grond natuurlijk voorbereid worden, dit heet het grondwerk. Vario is ook gespecialiseerd in deze voorbereidende werkzaamheden, of het nou om een tuin, om een dak of om een speeltuin gaat. Vervolgens gaan we over tot de uitvoering van het plan. Hiervoor is het Masters of Green team aangesteld. Dit team is gespecialiseerd in de uitvoering van deze werkzaamheden. Op de site kunt u alvast voorbeelden zien van deze werkzaamheden. Daarna kunt u gaan genieten van uw kunstgras. Uw tuin ligt er nu prettig en duurzaam bij en u hoeft nooit meer gras te maaien. En natuurlijk ook nooit meer in de weer met stinkende mest en andere producten.

Meer van Vario-kunstgras.nl

Deel dit bericht op socialmedia


Comments are closed.