Creatief en Decoratief

Kunst in Roosendaal dor Antoinette

woensdag, 7-11-2018  

Kunstenaar Antoinette vervaardigt expressieve en delicate kunst in Roosendaal. In haar zoektocht om steeds weer nieuwe vormen, materialen en disciplines toe te passen ontwikkelt zij kunst in Roosendaal die beeldend is. Waarbij abstractie samen kan gaan met lichamelijke vormen. Waarbij de kunst zijn eigen verhaal vertelt en lijnen hun eigen vrijheid krijgen. Prikkelende objecten en tekeningen die de verbeelding inspireren maken deel uit van het levendige werkt dat Antoinette maakt.

Antoinette-Art voor kunst in Roosendaal

Vanuit Antoinette-Art opereert Antoinette om haar kunst in Roosendaal aan een breder publiek kenbaar te maken. Op antoinette-art.eu staan voorbeelden van werken die al zijn gepresenteerd aan de wereld. Ook is hier informatie over exposities te vinden waar de kunst in Roosendaal, maar ook daarbuiten te bezichtigen is. De kunst van Antoinette is uiteenlopend. Vele materialen en vormen inspireren haar om nieuw werk te creëren. Haar werk heeft echter wel een samenhang. Zo is haar werk altijd:

  • Direct uit het leven gegrepen
  • Oneindig in beweging
  • Rauw, puur en toch vaak fragiel

Ze werkt daarbij hoofdzakelijk in tekenstijlen, met de vervaardiging van sculpturen en werken gemaakt van vilt. Ook fotografie wordt op artistieke wijze verwerkt in haar werken. Deze werken zijn via diverse exposities te bewonderen. Indien een kunstwerk u aanspreekt en u graag dit werk wilt aanschaffen, dan kan dat tijdens een expositie of door contact op te nemen met Antoinette zelf via haar website.

Kunst voor een groot publiek

Kunst is zeer persoonlijk en zo ook deze kunst in Roosendaal. Toch heeft kunst vaak als doel om mensen aan het denken te zetten. Het is niet louter bedoeld om mooi of niet mooi gevonden te worden. Het speelt met de gedachten, het inspireert en het prikkelt. Daarom is het belangrijk dat werk geëxposeerd wordt aan een groot publiek en zowel particulieren als organisaties de mogelijkheid krijgen om de werken van Antoinette-Art te aanschouwen, maar ook te bezitten. Een persoonlijk kunstwerk aanschaffen is altijd een bijzonder moment. Kunst raakt je vaak op vele manieren. De kunst in Roosendaal kan diverse emoties beroeren en daarmee wil de kunstenaar u als persoon raken. Het bezitten van een kunstwerk zorgt er daardoor voor dat deze associatieve gevoelens worden gekoesterd, naar het moment van de aanschaf, naar de eerste beroering toen u het werk zag, maar ook naar een toekomstig groeiende liefde voor het kunstwerk zelf. De kunst grijpt je en u bent wellicht gevallen voor de eerste oogopslag op een kunstwerk, maar kunst groeit met u mee. Om deze reden experimenteert Antoinette als kunstenaar ook graag met verschillende materialen. Een globaal beeld van wat het kunstwerk moet worden is een beginpunt, maar een totaalbeeld van het kunstwerk is daarmee ook voor de kunstenaar verrassend. Het materiaal neemt de kunstenaar mee op reis en in het geval van Antoinette bestaat die reis vaak uit het ervaren van de reactie die het materiaal heeft op haar bewerkingen. De mens, zijn beweging, het menselijk lichaam, dit is vaak de bron van inspiratie voor haar kunst in Roosendaal. De Chinese cultuur speelt hier tevens een rol in, maar ook de kwetsbaarheid van de mens. De bezieling van de kunstenaar zit hem in de essentiële elementen van het leven. Kracht, passie, leven, dood, veroudering, onvolmaaktheid. Dit alles zorgt voor kunst met beweging en kunst die u beweegt. Door haar spontane werking met allerlei materialen ontstaat uniek werk met rauwe afwerking en gemaakt van pure en natuurlijke materialen. Deze samenkomst van alle facetten maakt het werk van Antoinette zeer bijzonder en het is absoluut de moeite waard om deze kunst in Roosendaal, maar ook op exposities in binnen en buitenland te komen bewonderen.


Comments are closed.