Bedrijven en Bedrijfsleven

Kies jij voor duurzaam met gebruikte kunststof pallets?

dinsdag, 16-2-2021  

Als bedrijf kun je op verschillende manieren met duurzaamheid bezig zijn en een van de manieren om dit te doen, is door te kiezen voor gebruikte kunststof pallets. Zo hoeven er voor jouw onderneming geen nieuwe exemplaren gemaakt te worden en dat scheelt natuurlijk in het grondstofverbruik. Bovendien zijn gebruikte kunststof pallets ook nog eens voordeliger dan nieuwe, dus ook financieel gezien is het een goede optie om hier voor te kiezen. Bekijk dus zeker eens de mogelijkheden voordat je tot aankoop van nieuwe exemplaren overgaat.

Vervoeren van goederen

Bijna alle bedrijven krijgen te maken met het vervoeren van goederen en dit kan natuurlijk prima op gebruikte kunststof pallets. Uiteraard kun je ook nieuwe exemplaren kopen of je kunt kiezen voor pallets die gemaakt zijn van hout. Feit is dat je gewoon een van deze opties nodig hebt, omdat het anders lastig wordt om grotere hoeveelheden artikelen efficiënt te vervoeren. Op een pallet kun je een hele stapel vracht laden en dit kan dan in één keer met een heftruck in een vrachtwagen geplaatst worden. Dat is natuurlijk veel efficiënter dan wanneer je dit doosje voor doosje moet doen. En dat geldt voor het uitladen net zo goed. Maakt het nu uit of je voor nieuwe of gebruikte kunststof pallets kiest? Of voor houten? Voor de efficiëntie niet. Een voordeel van kunststof ten opzichte van hout is dat je dit beter schoon kunt maken en dat kan in sommige sectoren van belang zijn. Bovendien is hout vaak iets minder sterk en het beschadigt vaak iets sneller. Ook zijn de kunststoffen exemplaren vaak in meer modellen verkrijgbaar. Kies jij voor kunststof, dan heb je dus de keus uit nieuwe exemplaren of gebruikte. Financieel gezien zijn gebruikte kunststof pallets een zeer interessante optie. Ze zijn nog net zo sterk als nieuwe, maar tegelijkertijd wel een stuk voordeliger geprijsd. Dit kan voor beginnende ondernemers erg aantrekkelijk zijn, maar ook voor al die ondernemers die gewoon niet meer geld aan dergelijke zaken uit willen geven dan strikt noodzakelijk is.

Verschillende soorten gebruikte kunststof pallets

Zoals gezegd is de keus voor gebruikte kunststof pallets ook een duurzame keus. Koop jij nieuwe, dan moeten hier immers grondstoffen voor gebruikt worden, grondstoffen die eerst weer ergens gewonnen moeten worden en die vervolgens verwerkt moeten worden. Bovendien, kies je voor tweedehands, dan betekent dit dat de levensduur van deze pallets verlengd wordt en dat ze minder snel bij het afval terecht komen. Zo zorg je ervoor dat de afvalberg niet onnodig groot wordt. Het is dus zowel financieel interessant, als goed voor de duurzaamheid binnen jouw onderneming. Waar kun je nu gebruikte kunststof pallets kopen? Je kunt hiervoor terecht bij Q-Pall. Zij bieden verschillende mogelijkheden, denk dan aan een:

  • pallet met open bovendek en vier poten
  • pallet met open bovendek en drie onderlatten
  • pallet met gesloten bovendek en drie onderlatten

Ook CP en hygiënische pallets zijn bij hen een optie, net als veel andere modellen. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden, de kans is groot dat zij jou gebruikte kunststof pallets kunnen leveren die aan jouw eisen voldoen!


Comments are closed.