Bedrijven en Bedrijfsleven

Intern werken met flowpacker biedt veel voordelen

zondag, 16-12-2018  

Als producent van levensmiddelen hebben we veel bedrijven waar we mee samenwerken. Het is zogezegd een noodzakelijk kwaad, maar de laatste maanden zijn we kritisch aan het kijken naar de samenwerkingen die we aangegaan zijn om zo te bepalen of er veranderingen doorgevoerd moeten worden. Zeker op het gebied van verpakkingsbedrijven hebben we een streep gezet door veel overeenkomsten.

  • Enerzijds omdat we ontevreden waren
  • anderzijds omdat de oplossing eigenlijk alleen maar geld kostte

We hadden ruimte genoeg in het bedrijf om dit zelf op te pakken namelijk en door gebruik te maken van een flowpacker hebben we heel de lijn compleet kunnen maken. Van het eerste ingrediënt tot het uiteindelijke product dat bij de consument terecht komt. Door te kiezen voor een flowpacker zijn we flexibel en kunnen we zo min mogelijk materiaal gebruiken zonder de kwaliteit van de verpakking uit het oog te verliezen. In dat opzicht past de flowpacker volledig bij de eisen die tegenwoordig gesteld worden. Willen we minder afval en snellere productie zonder onnodige energie of uitval, dan is de flowpacker de manier om te werk te gaan. Zeker binnen ons bedrijf heeft het gezorgd voor een kleine revolutie.

Flowpacker voor snelheid en nauwkeurigheid

Wanneer het gaat om de distributie van onze levensmiddelen, dan vinden we het belangrijk dat onze producten op de best mogelijke manier bij de klant komen zonder onnodige kostenposten. In ons geval betekende dit vooral dat er werk gemaakt moest worden van de snelheid. Eerst werd het proces uitbesteed, waardoor de levensmiddelen vaak onnodig lang onderweg waren en dit kwam de kwaliteit niet ten goede. Aangezien we nu zelf een flowpacker hebben staan van Omori Europe (omorieurope.com), kunnen we veel tijd besparen binnen het lange proces dat de producten af moeten leggen. Het gaat dus om de kosten, de snelheid maar voornamelijk ook de kwaliteit van de producten die in de schappen komen te liggen. Het gaat immers wel om de naam en het imago van onze onderneming, iets waar we graag meer aandacht aan besteden. Het bestellen en installeren van de flowpacker was binnen korte tijd rond, het inwerken van de mensen ging bijzonder vlot en eenmaal in werking hebben we weinig te doen gehad met de flowpacker die gewoon precies doet wat hij moet doen. Ideaal, want zo kun je als ondernemer tenminste de aandacht houden bij de dingen die wel belangrijk zijn.

Terughalen van de processen

Toen de economie bleef groeien en er geen einde aan leek te komen, zijn we als zoveel bedrijven onze processen uit gaan besteden zodat we sneller konden groeien en schaalbaar opgesteld konden worden. Maar nu het niet meer zo rooskleurig klinkt wanneer het gaat om de economie, is de situatie veranderd. We hebben veel van de uitbestede taken teruggehaald naar ons bedrijf en hebben hier een eigen afdeling voor opgezet. Zoals de administratie, de administratie en betaling van lonen en het opstellen van de facturen. Ook werkt de boekhouding nu intern, zodat we meer mensen hebben die inzetbaar zijn op verschillende gebieden. Dit bespaart ons niet alleen op de kosten. We hebben vooral gemerkt dat we meer overzicht hebben, sneller kunnen schakelen en beter bij kunnen sturen wanneer er problemen lijken te ontstaan. Uitbesteden is leuk en aantrekkelijk, maar het heeft niet alleen maar voordelen. Zie jij als ondernemer dat het uitbesteden van een bepaald element geen positieve werking gehad heeft, zorg er dan voor dat je niet te lang wacht met het terughalen van dit onderdeel van je bedrijf, zodat je nog geen verliezen hoeft te slikken.


Comments are closed.