Bedrijven en Bedrijfsleven

Hoe kun je gemakkelijk een wordpress site beginnen?

zondag, 21-6-2020  

Wat de reden ook is dat je een wordpress site beginnen wilt, het allereerste dat je nodig hebt is hosting. Dit is als het ware het plekje op het internet dat je nodig hebt, oftewel de ruimt die je inneemt op het world wide web. Deze hosting kun je afnemen bij diverse partijen, maar bij Data CT rekenen ze daar hele nette prijzen voor. Je sluit bij hen een abonnement af voor een vast bedrag per maand, en hebt daarbij de keuze uit diverse pakketten voor als je een wordpress site beginnen wilt, namelijk:

  • Data CT Bronze pakket, met 1GB aan schijfruimte en 100GB verkeer
  • Data CT Silver pakket, met 5GB aan schrijfruimte en onbeperkt verkeer
  • Data CT Gold, met 10Gb aan schijfruimte en onbeperkt verkeer

Het ligt dus een beetje aan het type site dat je wilt starten en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt. Oftewel, hoeveel pagina’s heb je nodig en hoeveel beelden en video’s wil je kunnen plaatsen? Voor enkel tekstpagina’s en enkele beelden heb je altijd ruim voldoende aan het kleinste pakket, maar als je heel veel foto’s en zelfs video’s wilt kunnen plaatsen heb je waarschijnlijk wat meer nodig. Data CT kan je daarin gerust adviseren, zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent. Een wordpress site beginnen is overigens niet zo heel moeilijk, als je de hosting eenmaal (met de hulp van Data CT) geregeld hebt is de rest vrij makkelijk.

Een self hosted wordpress site beginnen

Als je graag een wordpress site beginnen wilt maar je wilt er vooral niet teveel geld aan uitgeven is een self hosted wordpress site een goed idee. Dit wil zeggen dat je niet via de wordpress website zelf een site maakt maar zelf. Je kunt deze zo goedkoop en zo duur maken als je zelf wilt. je kunt deze namelijk volledig op maat laten maken door een webdeveloper, maar je kunt ook gewoon een kant en klaar wordpress template kopen en installeren op je website. Dit is super makkelijk en kost je bijna niks. Dit soort templates waarmee je een wordpress site beginnen kunt zijn al verkrijgbaar vanaf enkele tientallen euro’s. Natuurlijk worden ze wat duurder wanneer het design uitgebreider is en er meer features in zitten verwerkt, maar deze kosten wegen nooit op tegen wat het kost om een website om maat te laten bouwen. De enige kosten die jaarlijks terugkomen zijn die voor het abonnement van je hosting. Daarom kun je daarvoor maar beter bij een van de goedkopere partijen aankloppen, zoals Data CT.

Een veilige wordpress site maken

Wil je een wordpress site beginnen maar wel absoluut zeker weten dat deze veilig is voor zowel jou als voor je gebruikers? Dan zou ik zeker voor de hosting aankloppen bij Data CT. Daar bieden ze je namelijk bij elk abonnement gratis beveiliging tegen hacks. En dat is een prettig idee, want op die manier kunnen hackers dus niet bij de gegevens die klanten bij jou hebben achtergelaten, en weet je bovendien zeker dat je site niet zomaar uit de lucht kan worden gehaald, en dat is wel zo prettig. Oftewel, als je een wordpress site beginnen wilt en absoluut zeker wilt weten dat deze veilig is, klopt dan voor je hosting aan bij Data CT. Dan zit dat wel goed. 


Comments are closed.