Bedrijven en Bedrijfsleven

Help: ik wil mijn huis verkopen!

donderdag, 22-11-2018  

Ik ben in mijn leven nog nooit zo bang geweest. Mijn man en ik hebben besloten dat het tijd is om een andere woning te zoeken. Helemaal leuk natuurlijk, want het bekijken van andere woningen is een leuke sport op zich. Kijken wat je zoekt, wat je wilt en waar je wilt wonen. Maar dan de volgende stap: ik wil mijn huis verkopen… Kijk, ik wil mijn huis verkopen zodat we de volgende woning kunnen betalen en ik snap dat het een logische stap is, maar het is zo eng. Het is toch iets waar we vijftien jaar gewoon hebben, waar we liefde en verdriet gedeeld hebben en het proces zelf is ook echt niet makkelijk. Goed, ik wil mijn huis verkopen – je weet dat er duizenden mensen op zoek zijn naar een woning en dat het aanbod te laag is voor de hoge vraag. Je weet dat de markt agressief is en dat je aan veel dingen moet denken. Op straat staan en schreeuwen ‘ik wil mijn huis verkopen’ levert je immers niets op. Toen ik weer eens in de stress schoot, wees mijn vriendin me op de website huisverkopenmakelaar. De website van Huis Verkopen Makelaar helpt de mensen die hun huis willen verkopen met handige overzichten, tips en trucs. En dat maakte het een stuk makkelijk.

Niet ‘ik wil mijn huis verkopen’ – ik gá mijn huis verkopen!

Met het stappenplan van de website werd ‘ik wil mijn huis verkopen’ spontaan ‘ik ga mijn huis verkopen’. Om eerlijk te zijn: ik had er zin in om aan de slag te gaan. Ik wist dat er nog wat kleine klussen in huis lagen die prima te regelen waren voordat er foto’s genomen zouden worden en voordat er bezichtigingen gepland zouden worden. Die klussen heb ik direct opgepakt en daarna hebben we samen met de makelaar een plan gemaakt. Ook hebben we een vraagprijs bepaald, die aanzienlijk hoger ligt dan we dachten dat de waarde van ons huis zou zijn. De makelaar verzekerde ons echter dat de prijs in lijn ligt met de overige huizen hier in de regio en dat er op die manier juist meer interesse zal komen. Huizen die te goedkoop op de markt geplaatst worden, zorgen voor wantrouwen omdat de mensen dan juist denken dat er iets mee aan de hand is. Daar had ik nog nooit bij stilgestaan tijdens mijn ik wil mijn huis verkopen fase.

Een angstig begin en een goede start

Mijn angstige start rond ‘help, ik wil mijn huis verkopen’ is al snel omgeslagen naar een goede start samen met de makelaar en mijn man:

  • We hebben goed contact,
  • de makelaar is ook in de avonden bereikbaar wat het vele malen makkelijker maakt voor ons omdat we overdag werken.
  • We hebben inmiddels te horen gekregen dat er morgen vier mensen komen kijken én we hebben zowaar een huis gevonden dat aan al onze eigen wensen voldoet.

Wanneer we een interessant bod gekregen hebben op ons huis is het dus tijd om zelf een bod uit te brengen en te kijken wat de mensen daarvan zullen zeggen. We hebben inmiddels ook al een verhuizer geregeld, onze makelaar kon ons zelfs daarbij helpen. Al met al ben ik bijzonder blij dat we gekozen hebben voor het samenwerken met een makelaar omdat dit het vele malen makkelijker gemaakt heeft voor ons – en we een betere vraagprijs hebben voor ons huis. Nu maar afwachten hoe de bezichtigingen gaan en wat de mensen gaan zeggen van het bod dat we op hun huis willen doen wanneer alles een beetje voorspoedig verloopt.  


Comments are closed.