ICT en Techniek

Heb jij ook last van vocht in huis?

maandag, 29-4-2019  

Vocht in je huis kan heel vervelend zijn. Er zijn verschillende redenen voor het ontstaan van vocht in je huis. De vraag die je beter kunt stellen is hoe je af kunt komen van vocht in huis, want dat is zeker geen pretje. In dit artikel komt Koster aan de orde, want zij zijn professionals op het gebied van vochtbestrijding. Uiteraard de oorzaken van het vocht in huis komen ook nog aan de orde, omdat jij tenslotte dit probleem voorgoed uit je leven wilt. Je hebt daarnaast nog wel andere zorgen, toch? 

Met wie kun je contact opnemen?

Koster-afdichtingssystemen.nl is degene die jou kan helpen als jij ook last hebt van een vochtprobleem. Heb jij hier last van? Neem dan contact op via hun website. Zij zijn marktleider in vochtbestrijding, van fundering tot en met dak. Zij kunnen er dus voor zorgen dat het vocht in jouw huis eruit zal gaan, zonder al te veel problemen. Dit zorgt er voor dat jij ook wat minder stress hebt, want vocht in je eigen huis kan voor heel wat stressvolle momenten zorgen. Een vraag die in jouw hoofd kan afspelen is bijvoorbeeld hoe je ooit weer van al dat vocht in huis af kunt komen. En niet minder belangrijk: hoe is dat vocht er ontstaan, wat kan ik doen om dit de volgende keer te voorkomen zodat ik niet meer met dit probleem opgescheept zit? Het is tenslotte wel mijn eigen huis. Wat doet Koster op het gebied van vochtbestrijding? Koster is zoals genoemd marktleider als het gaat om vochtbestrijding. Wat doen zij ook dit gebied precies? Dat is het volgende:

  • Betoninjectie 
  • Scheurinjectie
  • Betonreparatite
  • Witte dakcoating
  • Doorvoer afdichting kelder
  • Kelderafdichting binnenzijde
Hiernaast doen zij ook nog aan gevelbescherming. Kortom, dat is een heleboel en je kunt hier maar beter gebruik van maken als jij wilt dat vocht in jouw huis zo snel mogelijk verdwijnt. 

De oorzaken van vocht in huis nader belicht

Een van onze eerste vragen was natuurlijk hoe al dat vocht in huis kwam. Daarom hebben wij voor jou op een rijtje gezet wat de oorzaken van vocht in huis zijn, om vervolgens met een aantal preventieve maatregelen te komen zodat jij dit probleem voor altijd uit jouw leven kunt halen. Problemen met vocht komen helaas erg vaak voor. Te veel vocht is schadelijk voor de gezondheid van en mensen en niet minder belangrijk voor de constructie van een bepaalde woning. Het is daarom ontzettend belangrijk dat deze problemen zo snel mogelijk worden opgelost. De meest voorkomende oorzaken van vocht zijn condensatie, dus slechte ventilatie. De vochtige lucht kan nergens anders heen en slaat dan neer als tocht tegen koele oppervlakken zoals ramen en muren. Dit kun je oplossen door beter te ventileren. Een tweede veelvoorkomende oorzaak is lekkage, lekkage aan waterleidingen, cv-leidingen of aan afvoerleidingen van sanitair komen geregeld voor en deze zorgen dan ook voor overlast in de woning. Lekkages zijn lastig op te sporen maar goed op te lossen. Een derde oorzaak is opstijgend vocht dat zich vaak voordoet boven de plinten in huis. Dit komt via de kruipruimte of kelder via de muren de woning binnen. Jouw oorzaak gevonden? Tijd om een einde te maken aan vocht in huis!


Comments are closed.