Beveiliging en Bewaking

Haal de juiste voorzorgsmaatregelen in huis via een brandblusser

donderdag, 23-4-2020  

Een ongelukje zit heel vaak in de meest kleine hoekjes. In sommige gevallen kun je dat zelfs letterlijk opvatten wanneer er bijvoorbeeld in een hoekje een kaars omvalt en er een gordijn in de hens vliegt. Je hebt in zo’n geval te maken met een klein brandje, maar vlammen hebben de neiging om in rap tempo om zich heen te slaan. Voor je het week is dat kleine ongelukje uitgegroeid tot een regelrechte ramp. Maar als je een brandblusser in huis hebt en dat kleine brandje meteen in de kiem smoort, dan blijft de schade beperkt tot dat ene gordijn. Het is dan ook fijn als je een dergelijke brandblusser in huis hebt, zodat je er altijd op tijd bij kunt zijn als het onverhoopt toch mis gaat. De kans is misschien niet zo groot, maar de ongelukjes zitten zoals gezegd in kleine hoekjes. Je kunt ze dus nooit helemaal voorkomen hoe voorzichtig je ook bent. Het bezitten van een brandblusser, ook als je deze nooit zou gebruiken, zorgt dus voor een comfortabel en veilig gevoel. Mocht je nog geen brandblusser in huis hebben, dan kun je deze bestellen bij allesveilig.nl. Ook voor een werkplaats is een brandblusser natuurlijk onontbeerlijk. Vooral als je in deze werkplaats met apparaten werkt of met lasapparatuur, dan is een blusser niet alleen noodzakelijk, maar in de regel ook verplicht. Sommige portieken dienen ook te zijn voorzien van een brandblusser, dus het is als woningvereniging ook van belang om te kijken wat er zoal moet gebeuren op het gebied van brandveiligheid. Het gaat hierbij ook niet alleen maar om het toevoegen van voldoende brandblussers. Zo moet je bijvoorbeeld ook rekening houden met: 

  • Rookmelders
  • Gasmelders
  • Vluchtladders

Dit is uiteraard ook weer heel erg afhankelijk van de ruimte die je wilt beveiligen. Als er geen gasbronnen zijn, dan is een gasmelder overbodig. Op de begane grond is een vluchtladder uiteraard ook niet nodig. Maar als je op een hogere verdieping woont en je hebt niet direct toegang tot een brandtrap, dan is het wel fijn dat je via je eigen raam met een vluchtladder je woning kunt ontvluchten. Het is in ieder geval erg belangrijk dat je alle artikelen ook echt in huis hebt, zodat je niet alleen veilig bent, maar je vooral ook veilig voelt. Het hebben van de noodzakelijke artikelen maakt dat je in ieder geval met een gerust hart in je eigen woning kunt wonen. Je wilt het liefst dat je al die voorzorgsmaatregelen nooit hoeft te gebruiken, maar het is in ieder geval fijn dat je ze wel kunt gebruiken als het nodig is. 

Bestel de brandblusser van je keuze via de site

Je hebt wat brandblussers betreft meerdere opties. Zo kun je voor een schuimblusser kiezen, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor poederblussers of CO2 blussers kiezen. Je kunt de brandblusser die je wilt kopen vervolgens toevoegen aan de winkelwagen. Je kunt daarna uiteraard ook andere artikelen toevoegen zoals de bovengenoemde rookmelder of gasmelder. 

Bestel en beveilig je woning de volgende dag

De bestelling die je plaatst wordt op werkdagen in de regel de volgende dag netjes bij je thuis afgeleverd. Je kunt je huis dus binnen 24 uur beveiligen.  

https://www.allesveilig.nl/


Comments are closed.