Mens en gezondheid

Gebruik een waterfles

woensdag, 19-8-2015  

Waterfleswinkel - WaterflesSteeds meer mensen kiezen ervoor om een waterfles met water mee te nemen als ze ergens naar toe gaan. Water is immers een lekker verfrissend drankje dat geen calorieën bevat. Het is dus zeer goed voor de lijn en bovendien een stuk gezonder voor het gebit dan alle andere drankjes die vaak suikers en kleurstoffen bevatten. Bovendien is het natuurlijk erg prettig om op ieder gewenst moment de eigen waterfles te kunnen pakken en even een slokje water te kunnen nemen. Reis je bijvoorbeeld veel lange afstanden met de trein, dan loop je tegen het probleem aan dat je tijdens een overstap te weinig tijd hebt om een drankje te kopen en dat er in de meeste treinen geen drinken en eten meer verkocht wordt. Heb je geen eigen waterfles bij je, dan zul je het de hele reis dus zonder drinken moeten doen. Niet alleen is het erg prettig om water bij je te hebben als je dorst krijgt, het is ook fijn in het geval van een kriebel in de keel of voor het geval dat je een pijnstiller in wilt nemen. Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden, zelf water meenemen is gewoon in heel veel gevallen erg handig. Je ziet dan ook steeds meer mensen die altijd een waterfles bij de hand hebben als zij een dag van huis zijn.

Speciale waterfles

Er zijn dus veel mensen die een flesje water meenemen als ze ergens naar toe gaan, maar verbazend genoeg kiezen veel mensen ervoor om een waterfles met bronwater mee te nemen uit de supermarkt. Waarom is dit nu merkwaardig? Dit is zo vreemd omdat:

  • het kraanwater in Nederland van een zeer hoge kwaliteit is
  • bronwater veel duurder is
  • plastic wegwerpflesjes erg slecht voor het milieu zijn
  • het bottelen, produceren en vervoeren van gebotteld bronwater een hoge milieubelasting heeft

Het kraanwater in Nederland wordt altijd onderworpen aan zeer strenge eisen. De eisen zijn vele malen strenger dan de eisen die gesteld worden aan bronwater. Op de kwaliteit van kraanwater kun je in ons land dan ook altijd vertrouwen en het is daardoor dan ook absoluut veilig om je eigen waterfles altijd te vullen met kraanwater in plaats van kiezen voor bronwater. Zoals gezegd is de laatste bovendien ook vele malen duurder. Wist je dat een flesje bronwater tot wel drieduizend keer duurder is dan dezelfde hoeveelheid water uit de kraan? Je bent dus echt een dief van je eigen portemonnee als je niet zelf een waterfles vult met water. Dat wegwerpflesjes erg slecht zijn voor het milieu, hoeven we natuurlijk bijna niet meer uit te leggen. Jaarlijks wordt er bijna drie miljoen ton plastic verbruikt, dat helaas voor een groot deel niet in de recyclezakken terecht komt. Veel van het plastic komt in de natuur terecht en brengt daar veel schade aan het milieu aan. Zelf een waterfles aanschaffen en deze vullen zorgt er dus voor dat de plastic afvalberg wat kleiner wordt en dat het milieu minder vervuild wordt. Niet alleen het flesje dat weggegooid wordt zorgt voor een hoge milieubelasting, maar ook het produceren ervan is erg belastend voor het milieu. Allereerst moet het wegwerpflesje gemaakt worden, dan moet het bronwater nog gebotteld worden en moeten de flesjes vervoerd worden naar de supermarkten. Dit alles zorgt voor een grote uitstoot van CO2, wat het milieu weer sterk belast. Gebruik je een waterfles die je zelf vult, dan moet deze natuurlijk ook gemaakt worden. Dit hoeft echter slechts één keer te gebeuren en het reinigingsproces van ons kraanwater levert driehonderd keer minder CO2 op dan het produceren, bottelen en vervoeren van bronwaterflesjes. Het is dus echt om vele redenen aan te raden om zelf een waterfles te vullen met kraanwater.

Mooie fles kopen

Wil jij ook zelf een waterfles vullen met water, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een leeg frisdrank- of bronwaterflesje te gebruiken. Op die manier wordt het plastic flesje vaker gebruikt en dat is met het oog op de belasting van het milieu zeker een pluspunt. Maar wist je dat van deze plastic flesjes langzaam deeltjes losraken die oplossen in het water dat je er in stopt? Op die manier krijg je dus chemische deeltjes in je lichaam. Koop je echter een speciale waterfles, dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Deze zijn gemaakt van andere soorten kunststof of van RVS of glas, zodat je van het hiervoor genoemde probleem geen last hebt. Het voordeel van een dergelijke waterfles is bovendien dat ze erg sterk zijn en een lange levensduur hebben. Je kunt dus jaren zonder problemen gebruik maken van hetzelfde exemplaar. Bovendien zijn dergelijke flesjes in veel verschillende kleuren en modellen te krijgen. Je kunt dus een waterfles aanschaffen die helemaal bij jou past wat betreft kleur en model en die goed past bij de activiteit waar je deze voor wilt gaan gebruiken. Gebruik je de fles voor het sporten, dan is het immers handig om een exemplaar met een speciale sport cap te hebben, dat maakt het drinken een stuk gemakkelijker. Fiets je veel, dan is een goede bidon weer erg handig. En zo vragen verschillende situaties dus voor verschillende oplossingen. Bij Waterfleswinkel vind je een zeer ruim aanbod op dit gebied. Zij hebben verschillende merken en modellen navulbare flesjes in hun collectie opgenomen, waardoor ook jij er een waterfles kunt vinden die helemaal aan jouw eisen voldoet.


Comments are closed.