Financiën en Verzekeringen

Financieel management

donderdag, 2-8-2018  

Heb jij een eigen bedrijf? Dan krijg je ook te maken met zaken als financieel management. Voor veel mensen is dit een obstakel, zij willen ondernemen omdat zij een passie ergens voor hebben en omdat ze ergens goed in zijn, niet omdat ze nu eenmaal zo graag een boekhouding bij willen gaan houden. Maar toch zul je dit wel moeten doen, dit is namelijk een verplichting. De belastingdienst moet op elk moment kunnen zien hoe de financiën van jouw bedrijf ervoor staan. Daarnaast is een goed financieel management ook van belang om ervoor te zorgen dat jij altijd zonder problemen je belastingaangiftes in kunt vullen. Je zult immers zeker vier keer per jaar je omzetbelastingaangifte door moeten geven en daarvoor is het handig als je de nodige gegevens direct beschikbaar hebt. Maar het is ook gewoon voor jouzelf van belang dat jij je administratie goed op orde hebt, zodat je kunt zien hoe het gaat met jouw onderneming. Je moet immers weten of je winst draait of niet en welke delen van jouw bedrijf wel of niet goed lopen. Als jij je helemaal niet bezighoudt met het financieel management van je onderneming, dan heb je hier natuurlijk volkomen geen zicht meer op.

Uitvoering financieel management

Dat het verplicht is om een boekhouding bij te houden, betekent natuurlijk niet dat jij je persoonlijk volledig bezig hoeft te houden met het financieel management. Grotere bedrijven hebben hier vaak een aparte afdeling voor, die alle financiële administratie op zich nemen. Voor kleinere ondernemingen is het vaak geen optie om hier iemand speciaal voor aan te nemen, maar dat betekent niet automatisch dat je het dus maar zelf moet doen. Je kunt het namelijk ook uitbesteden aan een administratiekantoor dat gespecialiseerd is in financieel management. Zij kunnen dan de boekhouding van jou overnemen. Dat heeft voor jou als voordeel dat je meer tijd overhoudt voor je daadwerkelijke werktaken en bovendien dat je er ook op kunt vertrouwen dat alles op de juiste manier geadministreerd wordt. Zelf heb je hier immers weinig kennis van en het is dan altijd maar de vraag of je het goed doet en het kost je veel tijd om uit te zoeken hoe je het zo goed mogelijk doet. Het uitbesteden van het financieel management is dan ook echt aan te raden!

Buro Bilan

Een goede specialist op het gebied van financieel management is Buro Bilan. Je kunt bij hen terecht voor heel veel verschillende financiële administratieve zaken, zoals:

  • het verzorgen van de boekhouding
  • het verzorgen van de salarisadministratie
  • het opstellen van jaarrekeningen
  • het uitvoeren van de verschillende belastingaangiftes
  • burobilan.nl

Als ondernemer bepaal jij helemaal zelf wat jij wel en niet door hen laat doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je volledige administratie aan hen over te dragen, maar je kunt ook de lopende boekhouding zoveel mogelijk zelf doen en het enkel door hen laten controleren. Daarnaast kun je bij hen ook terecht voor advies over het financieel management. Zij kunnen bijvoorbeeld adviseren over belastingen en subsidies, maar ook over leningen en investeringen. Is het een goed idee om nu die lening af te sluiten of juist niet? Ook over ondernemersverzekeringen kunnen zij met jou nadenken. Kenmerkend aan dit bureau is dat voor hen niet alleen de cijfers van belang zijn, maar dat zij ook kijken naar de mens achter het bedrijf. Jouw visie, dromen en ervaringen zij voor hen van belang en zij helpen jou graag je droom te bereiken door je te adviseren over het financieel management. Daarom is het dus zeker een aanrader om Buro Bilan voor deze zaken in te schakelen!


Comments are closed.