Cadeau en Relatiegeschenken

Een origineel cadeau kopen?

woensdag, 29-4-2020  

Een origineel cadeau kopen kan lastig zijn. Wil jij ook leren hoe jij een origineel cadeau kunt kopen? Dan zit jij goed, want dit artikel gaat over originaliteit bij het kopen van een presentje. Lees jij ook mee?

Hoe zorg jij ervoor dat jij eruit springt? 

Eruit springen is lastig, maar je moet er wel voor zorgen dat je een poging waagt. Beeld je eens in dat jij een cadeau geeft dat iedereen al heeft gegeven. Niet erg leuk voor de jarige en daarnaast zal de jarige dan ook minder een herinnering aan jou houden. En het is toch fijn om op een leuke manier te worden herinnerd? Een leuke herinnering is altijd beter dan een herinnering waar je minder goed naar voren komt. Om niet steeds opnieuw hetzelfde cadeau te kopen is het noodzakelijk om een aantal patronen te doorbreken. Dat moet je blijven oefenen. Stel je eens voor dat jij op een feestje bent en dat jij een cadeau geeft dat helemaal zelf is gemaakt. Hoe leuk is dat wel niet? Er zal dan nog jaren over je worden gesprokenen, dat is een ding dat zeker is. Het presentje dat je zelf hebt gemaakt valt namelijk zonder meer in de smaak door iedereen die er is. De mensen die eerder dan jij het cadeau hebben gegeven kwamen over als standaard mensen. Ze kwamen over als standaard mensen omdat ze geen inventief, origineel leuk cadeau hadden. Een pennenset, een flesje deodorant en een flesje shampoo behoorden tot de meest bijzondere presentjes. Niet te vergeten dat er ook een boek werd gegeven, een boek is ook een van de meest standaard presentjes die je maar kunt krijgen. Het is vervelend om toe te geven, maar helaas zijn de meeste presentjes te standaard. Als ontvanger kun je nu eenmaal niet altijd eerlijk aangeven wat je er echt van vindt, omdat het als onbeschoft over kan komen. Het kan als onbeschoft overkomen en daarnaast ook als zeer ondankbaar als je een presentje weigert of er afkeurend naar kijkt. Maar hoe kun je dit dan anders aanpakken? 

Niet steeds opnieuw het zelfde cadeau kopen?

Je wilt natuurlijk niet steeds opnieuw hetzelfde kopen, dan ben jij die persoon die steeds maar een bepaalde fles deodorant koopt of een Een origineel cadeau kopen?shampoo die diegene al jarenlang kreeg. Om dat nu te voorkomen moet je eens het volgende proberen. Maak een lijst met de tien standaard cadeaus, die jij dus beschouwd als standaard. De volgende producten komen in ieder geval aan bod:
  • Een tekstbord met een motto
  • Glazen, borden, pannen
  • Verzorgende (standaard) spullen zoals shampoo
Het is zaak om deze aanpak eens vol te houden en te noteren: wat heb ik nou eigenlijk gegeven op die ene verjaardag en aan deze specifieke persoon? Als jij dit een langere tijd bijhoudt dan zul je merken dat er waarschijnlijk wel een patroon in zit. Elk jaar weer dat zelfde, goedkope cadeautje. Nee, daar moet een einde aan komen. Het streven moet toch echt zijn om niet steeds opnieuw hetzelfde te kopen, om met iets origineels te kopen. Creativiteit en originaliteit
https://www.100procentleuk.nl/


Comments are closed.