Coaching en Workshops

De relatie begint pas echt na premarital mediation

donderdag, 29-11-2018  

De relatie begint nieuwe vormen aan te nemen. Je zet de grote stap tot een verloving en moet je bruiloft gaan plannen. Echter is dit een hoop geregel. Daarbij denk je niet gelijk aan premarital mediation. Er zijn geen conflicten, dus waarom zou premarital mediation nodig zijn? Wij van Menken Mediation begeleiden mensen bij het uitspreken van verwachtingen binnen het huwelijk. Want ook dit hoort nou eenmaal bij het plannen van de dag van jullie leven. De verwachtingen kunnen bij beide partners vaak enorm uiteenlopen. Sparen, spenderen, uitgaan met vrienden of juist alles samen doen? Dit zijn dingen die vooraf besproken moeten worden tijdens de premarital mediation . Anders ontstaan er juist conflicten en kan jullie mooie tijd samen wel eens heel anders lopen dan jullie verwacht hadden.

Premarital mediation voor een stevige basis

Wij kunnen daarbij helpen middels premarital mediation. Ook op het gebied van kinderen moeten goede afspraken gemaakt worden door middel van premarital mediation. Wie gaat er voor jullie kinderen zorgen, hoe was dat vroeger bij jullie thuis geregeld en hoe worden alle taken verdeeld? Hoewel veel partners voor het huwelijk zeggen dat alle taken eerlijk verdeeld worden, loopt dit in de praktijk nog wel eens anders. Tijdens onze sessies van premarital mediation kunnen alle verschillen op constructieve wijze besproken worden. Je leert beter communiceren en om te gaan met mogelijke meningsverschillen. Zo krijgt je relatie vanaf het begin een betere basis. Of je nu in gemeenschap van goederen wilt trouwen, kiest voor huwelijkse voorwaarden of op basis van een samenlevingscontract, er moeten afspraken komen over verschillende dingen:

  • Taakverdeling in het huishouden en met betrekking op de kinderen
  • De financiële situatie per persoon
  • Afspraken over pensioen, erfenissen en schenkingen
  • Zakelijke risico’s

Premarital mediation geldt niet alleen voor afspraken tijdens het huwelijk, maar ook als een goede basis van de relatie en het beter communiceren. Het belang hiervan wordt vaak door verliefde stellen in eerste instantie niet gezien, maar naar mate de relatie vordert, komen er steeds meer meningsverschillen over de toekomst. Afspraken maken in de beginfase kunnen dus erg zinvol zijn om problemen in de toekomst te voorkomen. Ieder traject begint met een gratis intakegesprek van 30 minuten. Voor ieder stel is een premarital mediation basispakket opgesteld van 365 euro. Hierbij krijgen jullie toegang tot de vragenlijst, een relatie analysebrochure, werkboek en drie gesprekken. Indien jullie alle afspraken vast willen leggen in een convenant, betalen jullie 100 euro extra. Met dit basispakket komen jullie nooit voor onverwachte kosten te staan. Daarnaast is het in enkele gevallen mogelijk om in aanmerking te komen voor een gedeeltelijke vergoeding door de Raad voor Rechtsbijstand. Dit is afhankelijk van het inkomen van jullie beiden en kan door Menken Mediation aangevraagd worden. Tijdens het intakegesprek wordt dit besproken.

Uitgangspunten leiden tot gesprek

Bij Menken Mediation maken wij gebruik van ‘Prepare/Enrich’, een wetenschappelijke methode waarbij middels een online vragenlijst jullie relatie in kaart wordt gebracht. Zowel de sterke en zwakkere kanten komen aan bod en alle aspecten van de relatie worden belicht tijdens de premarital mediation. Zo ontstaat er een goed beeld met verschillende uitgangspunten waarmee de mediator kan werken. De afspraken worden schriftelijk vastgelegd, net als bij een contract. Bij Menken Mediation gaan wij uit van jullie wensen en beeld van de toekomst. Alleen van daaruit kunnen wij samen met jullie werken aan jullie droomtoekomst. Mochten jullie interesse hebben in een van onze premarital mediation sessies, neem dan vrijblijvend contact met ons op of lees de informatie op menkenmediation.nl. Een intakegesprek is bij ons altijd gratis. Als het van beide kanten bevalt, kunnen de andere sessies ingepland worden.

Lees meer…


Comments are closed.