Webwinkels en Webshops

De conifeer als natuurlijke schutting

maandag, 10-9-2018  

Als inrichters van tuinen krijgen we met regelmaat vragen van mensen die met minder ruimte meer willen doen. Zij vragen of het verstandig is om te straten of dat er andere mogelijkheden zijn, willen graag privacy creëren zonder direct complete bouwwerken neer te zetten en zoeken een plek om uit de zon te zitten, zonder direct heel de tuin in de schaduw te plaatsen. We hebben het dan in de meeste gevallen direct over het kopen van een conifeer. De conifeer is dé manier om meer te doen met een tuin zonder direct hele muren, overkappingen of schuttingen te bouwen. Met een conifeer heb je de mogelijkheid om een complete haag te bouwen die als schutting dienst kan doen. De natuurlijke uitstraling blijft behouden, de tuin lijkt ruimer omdat er geen ‘muur’ om de tuin heen staat maar er gewoon gebruik gemaakt wordt van een conifeer en het is nog makkelijker bij te houden ook. Een conifeer snoeien kan namelijk gewoon met een heggenschaar zolang je er op tijd bij bent. Ben je op zoek naar de manier om meer met je tuin te doen, dan zijn coniferen een geweldige optie. Al zijn er uiteraard wel wat dingen waar je op moet letten.

Conifeer bestellen bij de specialist

Coniferen bestellen is snel en gemakkelijk, maar we raden sterk aan om te kijken naar wat de specialist aanbiedt en aanraadt. Daarom verwijzen we onze klanten in de meeste gevallen naar Coniferen Bestellen (coniferen-bestellen.nl) omdat we dan zeker weten dat onze klanten ook echt verder geholpen worden. We raden in de meeste gevallen ook aan om goed te kijken naar de mogelijkheden rond het aanleggen van een coniferenhaag. Uiteraard is dit iets wat je gewoon zelf kunt doen wanneer je het goede gereedschap hebt. Maar wanneer je niet precies weet waar je op moet letten, dan is het slimmer om deze mensen gewoon zelf aan het werk te zetten. Ook hebben we keer op keer gemerkt dat onze klanten veel adviezen krijgen over het onderhoud en dat is praktisch. Een conifeer mag dan gemakkelijk in onderhoud zijn, dat betekent nog niet dat de coniferen zichzelf onderhouden. Daarom is het verstandig om hier wat extra aandacht aan te besteden. Zo weet je namelijk zeker dat ze langere tijd meegaan en dat ze er gezond uit blijven zien. Overigens is het helemaal geen verkeerd idee om eens met je buren te praten. We hebben namelijk steeds meer klanten die samen willen werken om meer te doen met de weinige beschikbare ruimte achter het huis.

Samen met de buren aan de slag

Als jij graag aan de slag wilt met de conifeer om meer privacy te creëren, dan is de kans groot dat de buurman ook graag wat meer beschutting wil. Wanneer je een haag maakt met de conifeer en de buren zijn het hiermee eens, kunnen de kosten prima verdeeld worden. Er staat dan een nette groene haag tussen de tuinen in en geen hoge schutting die al snel zorgt voor een afgesloten hok idee. Praat daarom eens met de buren voordat je aan de slag gaat en bedenk alvast wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je een schuurtje prima in de haag op laten gaan, maar dit betekent wel dat er meer onderhoud nodig is. Zorg er in ieder geval voor dat je goed bij de haag kunt, zo wordt het snoeien de komende keren een stuk makkelijker en ben je binnen de kortste keren klaar. Wil je echt meer met je tuin doen, dan is het aanschaffen van de conifeer een geweldig begin.   


Comments are closed.