Bedrijven en Bedrijfsleven

Alles over de spuitlicentie

woensdag, 4-11-2020  

Wat is een spuitlicentie en wat moet je er allemaal van weten? Meerdere informatie elementen zullen in deze blog aan bod komen.

Als jij een glastuinbouwbedrijf hebt en je werkt met gewasbeschermingsmiddelen dan is het verplicht om een spuitlicentie te hebben. De spuitlicentie is in het leven geroepen om de veiligheid te waarborgen. Als je de spuitmiddelen verkeerd gebruikt kan dit namelijk erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Als je een spuitlicentie wil halen is het wel belangrijk om een aantal dingen te weten. Deze dingen lees je in dit artikel.

Welke soorten spuitlicentie zijn er?

Een spuitlicentie is een bewijs dat je vakbekwaam bent en dat je weet hoe je op een professionele manier moet omgaan met spuitmiddelen. Een licentie is nodig voor zowel het verkopen als de opslag en het toepassen van deze middelen. Er zijn verschillende soorten licenties, namelijk;

  • Licentie nummer 1
  • Licentie nummer 2

Licentie 1 is bedoeld voor mensen die dagelijks werken met beschermingsmiddelen voor gewassen. Je leert tijdens de cursus voor het halen van deze licentie alles rondom de veiligheid en de toepassing van de middelen die je gaat gebruiken. Bij licentie 2 leer je alles rondom de resistentie en tolerantie van het gebruik van de middelen, maar ook alles rondom de hygiëne. Deze licentie is vooral bedoeld voor eigenaren van bedrijven die dit soort middelen verkopen of opslaan. Het is verplicht om een van deze licenties te hebben als je met deze middelen in aanraking komt. Heb je dit niet, dan kun je een flinke boete verwachten. Om een spuitlicentie te verkrijgen dien je een opleiding te volgen, deze kun je aanvragen bij het Bureau van Erkenningen. Dit is een overheidsinstantie die zich onder andere bezighoudt met dit soort opleidingen. De kosten lopen vaak erg uit een en zijn afhankelijk van de soort cursus die je volgt. Als jij met dit soort middelen gaat werken dan raad ik je dus aan om zo snel mogelijk zo’n cursus te volgen zodat jij de licentie krijgt.

Een spuitlicentie halen bij een erkend bedrijf?

Het hebben van een spuitlicentie is dus erg belangrijk als je werkt met gevaarlijke stoffen om gewassen mee te beschermen. Je dient dus een cursus te volgen. Deze kun je volgen bij www.terrartrainingen.nl. Dit bedrijf richt zich op het geven van opleidingen en cursussen op het gebied van de agrarische sector. Dit bedrijf weet alles van de wetten en regels rondom de benodigde licenties voor deze sector. Hier kun jij verschillende cursussen doen om de juiste licenties te halen, bijvoorbeeld licentie 1 en licentie 2. Dit bedrijf is al jaren actief in deze branch en kan jou dus goed helpen. Werk jij, of ga je met beschermingsmiddelen voor gewassen werken? Ga dan naar de website van dit bedrijf en schrijf je snel in voor een cursus om een spuitlicentie te halen. Als je nog vragen hebt over de curussen die dit bedrijf aanbiedt kun je ze altijd even een berichtje sturen, zij nemen dan snel contact met je op en helpen je graag verder. Succes met het behalen van de juiste licenties!


Comments are closed.