Fietsen en Accessoires

4 voordelen van e-bikes

dinsdag, 28-8-2018  

4 voordelen van e-bikesMisschien heeft u wel eens gehoord van een ‘e-bike’, beter bekend als een elektronische fiets. Een elektronische fiets is niets meer dan een normale fiets. Je hebt nog steeds twee banden, een stuur en een bel. Achterop de fiets is echter een elektromotor geïnstalleerd. Zo leg je met veel minder moeite veel meer kilometers af! E-bikes zijn de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. Dat is helemaal niet zo moeilijk te verklaren. Ze hebben namelijk een aantal grote voordelen ten opzichte van de ‘traditionele’ fiets:

  • Toegankelijk voor iedereen
  • Sneller dan een normale fiets
  • Trapondersteuning of volledig elektrisch
  • Een enorme actieradius

Het eerste –en misschien wel het belangrijkste- argument in het voordeel van e-bikes is toegankelijkheid. Fietsen met een elektronische fiets is namelijk voor praktisch iedereen mogelijk. Mensen met een minder goede conditie kunnen de fiets gewoon gebruiken, omdat ze niet zo hard hoeven te trappen. Datzelfde geldt voor mensen met een fysieke beperking. Ook zij kunnen gewoon opstappen, omdat de elektromotor hun vanzelf naar hun bestemming brengt. E-bikes zijn zelfs geschikt voor senioren. De snelheid ligt laag genoeg dat zij veilig kunnen rijden, maar door de sterke accu kunnen ze wel een mooie tocht maken. Een tweede voordeel van een elektronische fiets is de snelheid. Je bepaalt zelf hoe hard je wilt gaan, door de motor zelf te bedienen. De meeste modellen halen snelheden tot 25  kilometer per uur, maar een ‘hoge snelheid’ e-bike heeft een topsnelheid van maar liefst 45 kilometer per uur! Het voordeel is natuurlijk eenvoudig te bedenken: je bent sneller waar je zijn moet. Ben je op zoek naar goede e-bikes? Dan ben je bij rijwielhandel Van Hoeijen aan het juiste adres! Op de site, http://www.van-hoeijen.nl/e-bikes/, vind je meer informatie over de verschillende soorten e-bikes en ook krijg je een overzicht van de beschikbare accessoires.

E-bikes: een uitgebreide selectie

Er zit weinig verschil tussen normale fietsen. Je kiest een merk, een bepaald formaat en dat is het dan. E-bikes komen in allerlei soorten en maten. De belangrijkste keuze die je maakt, is of je een ‘hybride’ model, of een volledig elektrisch model wilt. De verschillen zijn op het eerste gezicht niet direct duidelijk. Een ‘hybride’ model heeft ook een elektromotor, maar deze werkt slecht voor een bepaald gedeelte. Je hebt dus trapondersteuning, maar doet zelf toch nog wel een gedeelte van het werk. Ook de actieradius tussen modellen kan verschillen. Dat heeft onder meer te maken met het gewicht van de fiets en de kwaliteit van de ondergrond. Natuurlijk heeft de motor ook een bepaalde opslagcapaciteit. Hoe meer opslag, hoe verder je kunt komen! Bedenk vooraf dus goed naar wat voor soort e-bikes je op zoek bent. Wil je een model waarmee je een hoge snelheid kunt halen, of reis je liever een verdere afstand? Je zult zelf een goede afweging moeten maken. Heb je vragen over een specifieke fiets, of wil je een proefrit maken? Surf dan snel naar bovenstaande site en maak een afspraak. Wanneer je vervolgens langskomt in de winkel in Amersfoort, staat de fiets voor je klaar!  

Goed onderhoud is essentieel

De elektromotor van de fiets gaat onder de juiste omstandigheden lang mee. Hetzelfde geldt voor accu, mits je deze verstandig gebruikt. Wil je zeker weten dat je fiets lang blijft werken, zorg dan voor goed onderhoud. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de accu om de paar jaar te vervangen. Daardoor blijft de actieradius van de fiets hoog en kun je eindeloos blijven rijden. De verkoper kan je meer informatie verschaffen over het onderhoud van een specifieke fiets.


Comments are closed.